Haber

AK Parti İBB Başkan Adayı Açıklaması Kurumdan Kadıköylülere ulaşım müjdesi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Söğütlüçeşme-Gayrettepe-İncirli metro hattımızın projelerini tüm detaylarıyla hazırladık. Söğütlüçeşme’den metroya binen kardeşim önce boğazın altından geçecek, sonra yolculuk yapacak” Beylikdüzü’ne kadar kesintisiz olarak bu projenin sürecini 1 Nisan sabahı başlatacağız. “Anadolu’yu Avrupa’ya kesintisiz olarak bağlamak istiyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Kadıköy’de düzenlenen STK Temsilcileri Fikir Önderleri Toplantısı’nda vatandaşlarla buluştu. Programa, Murat Kurum’un yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya, MHP Kadıköy İlçe Başkanı Başar Ünal, AK Parti Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Veli Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan kurum, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

“İstanbul 1 Nisan sabahı AK Parti ile gerçek belediyeciliğe kavuşacak”

Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “21 yıldır bu kararlılığımızı ve çabamızı hiç kaybetmedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hiçbir söz, hiçbir yatırım, hiçbir yatırım olmadı. yaptığımız ama yerine getiremediğimiz üretim hamlesi. Yola çıktığımızda bu yüzyılı emeğe harcadık.” Biz bunu üretim ve çalışma yüzyılı haline getireceğiz dedik. Dün olduğu gibi bugün de Cumhur İttifakı olarak önümüzdeki yüzyıl için çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda vatandaşının ve halkının iç içe olduğu kronik sorunlarını birer birer çözen bir yönetim anlayışını sürdürdük. Bizler Cumhur İttifakı olarak halkın gösterdiği doğrultuda ilerliyoruz. Yürüyoruz. Maalesef İstanbul 5 yıl boyunca AK Parti’nin gerçek belediyecilik ve sosyal belediyecilik hizmetlerinden mahrum kaldı. Bakanımız Murat Kurum’un İstanbul’daki hizmet kalitesini en üst düzeye çıkaracağına inanıyorum. Cansu’yu İstanbul’a taşıyacak olan değerli bakanımız Murat Kurum, İstanbullular için en doğru tercihtir. Türkiye’nin 21. yüzyıl şehirlerinin başkenti İstanbul, 1 Nisan sabahı AK Parti ile gerçek belediyecilik yapacak. 31 Mart’ta milli iradenin tecellisine dair bir destan yazacağınıza inanıyorum. Gece gündüz çalışacağız. İstanbul’un mevcut potansiyelini ve mevcut faaliyetlerini daha da geliştirmek. İstihdamdan sosyal güvenliğe, sosyal politikalara kadar kentimizin her türlü sorunuyla doğrudan ilgileneceğiz” dedi.

“Söğütlüçeşme-Gayrettepe-İncirli metro sınırımızın projelerini tüm detaylarıyla hazırladık”

Programda ulaşımla ilgili konuşan Kurum, Söğütlüçeşme-Gayrettepe-İncirli metro hattı projesini şöyle anlattı: “İstanbul’umuzda acil çözüm bekleyen iki temel sorunumuz var. Biri zamanımızı boşa harcayan trafik sorunu, diğeri deprem. Sağlığımızı ve güvenliğimizi tehdit eden tehlike Kadıköy halkının bitmek bilmeyen trafik sorununa dair güzel haberlerimiz ve hayallerimiz var.Kadıköy için genel projelerimiz dışında bu sorunları çözecek adımları sizlere anlatmak isterim. Söğütlüçeşme-Gayrettepe-İncirli metro hattımızın projelerini tüm detaylarıyla hazırladık.Söğütlüçeşme’den metroya binen kardeşim önce boğazın altından geçecek sonra Beylikdüzü’ne gidecek.Biz de bu projenin sürecini başlatacağız. 1 Nisan sabahına kadar kesintisiz yolculuk yapıyoruz. Anadolu’yu Avrupa’ya kesintisiz bağlamak istiyoruz. Halkımızın trafikteki bu rahatsızlığına son vermek istiyoruz. Yeni Söğütlüçeşme-Beylikdüzü metro hattımız şimdiden Kadıköy’ümüze ve İstanbul’umuza güzel olacak. . İstanbulda. Bir yandan toplu ulaşımı güçlendirirken, diğer yandan alternatif yolları açarken 2 Tarafa 2 Büyük Tünel yapacağımızı belirtmiştik. Toplam 122 kilometreye ulaşacak bu tünellerle İstanbul’un merkez bölgelerindeki trafiği yer altına alıyoruz. Yenisahra-Bostancı arasındaki 10 kilometrelik tünellerimize hemen başlayacağız. Kardeşlerimiz Yenisahra’dan Bostancı sahiline kesintisiz ulaşacak. Bu bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yine bu hat üzerinde D-100 Karayolu Kadıköy-Tuzla güzergahında sorun olmaya başladı. “Orada yapacağımız yan yol düzenlemeleriyle D-100 Karayolu’nun yoğunluğunu azaltıp kardeşlerimizi Kadıköy’den kurtaracağız” dedi. 22 yılda deniz taşımacılığından metroya, Marmaray’dan Avrasya Tüneli’ne, 3. Köprü’den Metrobüse kadar İstanbul’umuza dev ulaşım hizmetleri sağladık. Ancak İBB’miz devrimimizden sonra bu binaların çevresine yeterli ulaşım yatırımları yapılmadı. Söğütlüçeşme ve Rıhtım meydanındaki trafiğin sebebi de bu. Bu konuyla ilgili de harekete geçeceğiz! Trafiği yer altına alacağız. Yemyeşil ağaçların yer aldığı Kadıköylü, çocuklarımızın, kadınlarımızın ve vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği trafikten arındırılmış alanda sarı ve lacivert peyzaj düzenlemesi kullanılacak. Biz kardeşiz, yeni Meydanı Kadıköy’e kazandıracağız. Oradaki sınırı, çok yakında müjdesini vereceğimiz Haydarpaşa’ya yapılacak Anadolu Yakası’nın en büyük ve en görkemli kültür merkezi ve sanat merkezi ile bağlayacağız. Oradan Kadıköy’ü Kız Kulesi’nin yapılacağı Üsküdar’a getireceğiz. Üsküdar Meydanı’na kadar aksa kesintisiz olarak bağlayacağız. Bu müjdeyi ve projemizi İstanbullu hemşerilerimize detaylı bir şekilde sunacağız” dedi.

“Fikirtepe’nin geleceği için çok önemli bir dönüşüm çalışmasına başladık”

Kadıköy’de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek deprem dönüşümüne ilişkin projeleri hakkında bilgi veren Kurum, “Bir diğer önemli sorunumuz deprem dönüşümü. Vatandaşlarımızın Rasimpaşa, Osmanağa ve Caferağa’da dönüşüm talepleri var. Kadıköy’ün en eski mahallesi. Her iki bina da burada yaşlılık, zemin kalitesi ve vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşama isteği nedeniyle dönüşüm talepleri var. Bunlar çerçevesinde mahallelerimizde büyük bir dönüşüm projesi başlatacağız. “Kadıköy’ün Tarihi Yeniden Ortaya Çıkıyor” diyeceğiz. Fikirtepe’nin geleceği için çok değerli bir dönüşüm. Çalışmalara başladık. Riskli yapılar artık gitti, yerini güvenli evler aldı. 60’ı doğrudan ilgilendiren Fikirtepe Dönüşüm Projemiz Binlerce vatandaşımızın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Dünyanın neresine giderseniz gidin bu kadar geniş bir alanda dönüşüm projesi göremezsiniz. Herkes bizi görünce aklına yeni evler geliyor. Hasanpaşa’daki halkımızın yoğun bir dönüşüm talebi var. Hasanpaşa’da mahallelerin dokusunu koruyan kağıdı, kalemi, cetveli bizzat alıp oradaki imar sorununu çözeceğiz. Dönüşüm noktasında vatandaşlarımızın önünü açacağız. Kadıköy’de özel üniversitelerimizin yanı sıra, Marmara ve Medeniyet üniversitelerimiz de var. Öğrencilerimizle istişarelerde bulunduk. Kiraların yüksek olması nedeniyle gençlerimiz barınma ihtiyaçlarına ilişkin taleplerini bize ilettiler. Kadıköyümüzde öğrencilerimize yetecek kapasitede kütüphanesi, gençlik merkezi ve kahvehanesiyle tüm Kadıköy’e hizmet verecek. Gençlik merkezi içerisinde gençlerimizin kalabileceği bir yurt tesisini de hızla faaliyete geçireceğiz. “1 Nisan sabahı Kadıköy gençleri geleceğe güvenle bakacaklardır” dedi.

“Açık ve kapalı alanlardan oluşan ve birçok branşa hizmet verecek spor kompleksimizi 1 Nisan itibarıyla ivedilikle hizmete açacağız.”

Spor kompleksi projesine değinen Murat Kurum, “İstanbul’un imkanları ve gücü heba olmaya devam ediyor. Şairler şehri İstanbul’umuz da Kadıköy’ümüzde bu ihmalden nasibini aldı. Ne büyükşehir ne de ilçe belediyesi bu ihmalden nasibini aldı. Kadıköy’ümüz için vaatler var. Akademik ve teknik arkadaşlarımla Kadıköy’de çalışırken gerçekten hayran kaldım. Kadıköy, Fenerbahce’nin şehri, sarı kanaryanın şehri, sporun merkezi. Ama bugün bir tane bile yok. Kadıköy’de kapalı spor salonu inşa edildi. Acıbadem’de 7 yıl önce yapımına başlanan spor salonu, şu anda tamamen atıl durumda ve çürümeye terk edildi. Hayal edebiliyor musunuz? Kadıköy’de 50 amatör spor kulübü ve bir futbol sahası var ama Bir tane bile spor kompleksi yok. CHP ilçe belediyesi yıllar önce jeton temelini attı ama hala “İnşaat devam ediyor, tamamlanamıyor. Hadi siz AK Parti’nin yönettiği ilçelere hizmet etmiyorsunuz. Yıllardır yönetimini size veren Kadıköy için en azından elinizi vicdanınıza koyun.” Kadıköy’ün bu unutulmaz manzarasını bir an önce değiştirin. Böyle bir çaba yok. Kadıköylü kardeşlerimizi üzmeyeceğiz. Hızla yapacağız. Açık ve kapalı alanlardan oluşan ve birçok branşa hizmet edecek spor kompleksimizi 1 Nisan itibarıyla hizmete açıyoruz.İstanbul’umuzda amatör spor kulübümüzün hiçbiri sahipsiz kalmayacak.Arkanızda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan çalışkan bir belediye olacak. Gerçek belediyeciliği Kadıköy’le buluşturacağız. “Kadıköy’ümüz amatör spor kulüplerimizin de şehri olacak, aynı zamanda dünya markası olan Fenerbahce’nin de şehri olacak” dedi. – İSTANBUL

habersulusaray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu