Ekonomi

Altar: Birleşik Krallık’ı AI düzenlemesinin merkezi yapmak istiyorum

Sunak, London TechWeek’in açılışında yaptığı konuşmada, inovasyonun insanların hayatını değiştiren en büyük güçlerden biri olduğunu ve artık Sanayi Devrimi’ni geride bırakabilecek bir insani gelişme fırsatı olduğunu söyledi.

Bu alanda hızlı hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Sunak, şöyle devam etti:

“Yalnızca dünyanın teknoloji başkentlerinden biri olarak konumumuzu korumak değil, aynı zamanda büyümek ve Birleşik Krallık’ı teknoloji yatırımı için en iyi yer haline getirmek istiyorsak hızlı olmalıyız. Bu konuda bir aciliyet duygum var. yapay zekada dünya lideri. Birleşik Krallık’ı yapay zekada tamamen entelektüel bir merkez haline getireceğiz.” “Orayı yalnızca küresel yapay zeka güvenlik düzenlemelerinin değil, aynı zamanda küresel yapay zeka güvenlik düzenlemelerinin de merkezi yapmak istiyorum. Bu nedenle Birleşik Krallık, bu yıl yapay zekadaki ilk küresel zirveye de ev sahipliği yapacak. iklim değişikliğini önlemek için AI’da küresel işbirliğine ihtiyaç var.”

Sunak, teknoloji yatırımlarında İngiltere’yi tercih etmedeki en önemli nedenin “liderlik” olduğunu belirterek, “Bu hükümetle ve başbakanınız olarak benimle yapmaya çalıştığınız şeyin sorumlularına güveniyor musunuz? Bizi değerlendirebilirsiniz. Oylarımızla değil, eylemlerimizle.” söz konusu.

Yatırım yanlısı bir vergi sistemi kurduklarını belirten Sunak, HSBC İnovasyon Bankacılığı birimini kurduğunu ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden a16z’nin Londra’da yeni bir merkez açtığını da duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu