Haber

Avrupa Şampiyonu Münevvere Yılmaz’a Hoş Geldiniz Programı

İtalya’da düzenlenen organizasyonda Avrupa şampiyonu olan milli atlet Münevvere Yılmaz için karşılama programı düzenlendi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in makam aracı TOGG’dan evinden alınan Yılmaz, aracın çatısında şehir turu yaptı. Yılmaz, belediye önünde Önder Zeybek, belediye çalışanları, vatandaşlar ve mehter marşının alkışlarıyla karşılandı.

Zeybek burada yaptığı konuşmada spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

İtalya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gülle atmada Avrupa şampiyonu olan Münevvere’nin 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandığını belirten Zeybek, “Türk milletini ve Afyonkarahisar halkını gururlandıran şampiyonu aramızda görmek istedik. Özel bir törenle milli takımın mutluluğunu paylaşıyoruz.” Sporcuya başarılar diliyorum.” dedi.

gençlik ve Sporİl Müdürlüğü Teknik Direktörü Oğuz Özavar da Münevvere’nin antrenmansız bir gün geçirmediğini belirtti.

Afyonkarahisar Özel Sporcular İl Temsilcisi Hanife Yılmaz, kızı Münevvere ile gurur duyduğunu belirtti.

21 ülkeden toplam 514 sporcunun katıldığı şampiyonada Yılmaz, gülle atma branşında Türkiye rekorunu geliştirerek Avrupa şampiyonu oldu.

Yılmaz, 1500 metre koşuda Avrupa 2’ncisi, 1500 metre yürüyüşte Avrupa 2’ncisi, 800 metre koşuda Avrupa 3’üncüsü, cirit atmada Avrupa 3’üncüsü olarak toplamda 1 altın, 2 altın madalya kazandı. gümüş ve 2 bronz madalya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu