Ekonomi

Borsa İstanbul’dan Eris varyantına ilk tepki

Borsa İstanbul 10 işlem günü boyunca 8.000 puanın üzerinde kapanan uzmanlar, 8.000 puanın üzerinde kapanışların devam etmesinin borsanın yönü açısından kritik olduğunu belirtiyor. 8.000 puan hem manevi bir seviye hem de güçlü bir direnç olarak kabul edilirken, bugünkü kapanış da haftalık olacağı için özellikle önemli.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de Kovid-19’un Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü duyurmasının etkileri de izleniyor. Analistlere göre ilk etki ulaşım endeksinde kendini gösterdi. ulaşım endeksiBugün yüzde 3 turizm endeksiYüzde 1 oranında azaldı.

BIST 100 endeksi saat 12.30 itibarıyla 8.000 puanın üzerinde yatay bir seyir izliyor. Hızlı yükselişlerden sonra güç kaybediyor bankacılık endeksiYüzde 2’nin üzerinde prim var.

BIST 100 endeksinde 8.200 ve 8.300 noktaları teknik olarak direnç, 8.100 ve 8.000 noktaları ise destek konumunda bulunuyor.

Borsanın gidişatı açısından önümüzdeki hafta Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı yapılacak. Para Politikası Kurulu(PPK) toplantıdan çıkacak faiz oranı kararıDeğerli olacak.

Piyasa beklentilerine baktığımızda 500 baz puanlık faiz artışının ön plana çıktığını görüyoruz.

Galata Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Yusuf Kavak: “Piyasalarda bir geri dönüş yaşandı”

Endekste iki kritik seviye: 8.100 ve 7.950

Bu yazı ilk olarak Benim Ekonomim’de yayımlandı.

buharkentajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu