Haber

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Bm-Çin Küresel Ortaklık Sempozyumu’na Kutlama Mektubu Gönderdi

BEİJİNG, 21 Kasım (Xinhua) — Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Pazartesi günü, birebir gün Çin’in güneyindeki ada eyaleti Hainan’ın merkezi Haikou’da başlayan Birleşmiş Milletler-Çin Uzay Keşfi ve İnovasyon Küresel Ortaklık Sempozyumu’na bir kutlama mektubu gönderdi.

Mektupta Xi, Çin’in son yıllarda Çin’in Uzay İstasyonu’nun kurulmasının yanı sıra, Chang’e Ay keşif araçları, Mars keşif aracı Tianwen-1 ve Güneş keşif uydusu Xihe’nin fırlatılması da dahil olmak üzere aktif olarak uzay keşfi misyonları yürüttüğünü kaydetti. Xi, bu görevlerin, insanların evrene ilişkin anlayışlarını sürekli olarak derinleştirdiğini ve insanlığın refahını artırmaya katkıda bulunduğunu söyledi.

Uzay keşfinin sonu olmadığını belirten Xi, Çin’in, kozmosun gizemlerini ortaklaşa keşfetmek, uzayı barışçıl bir biçimde kullanmak ve dünyanın dört bir yanındaki insanlara daha âlâ yarar sağlamak için uzay teknolojisini teşvik etmek gayesiyle alışverişi ve işbirliğini güçlendirmek için tüm ülkelerle birlikte çalışmayı arzuladığını kelamlarına ekledi.

Uzay keşfinde yeni bir paydaşlık kurma temasıyla düzenlenen sempozyuma, Çin Ulusal Uzay Yönetimi, Hainan eyalet hükümeti ve Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi mesken sahipliği yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu