Ekonomi

ContextLogic varlıkları 173 milyon dolara Qoo10’a satıldı

SAN FRANCISCO – ContextLogic Inc., Wish e-ticaret platformuyla tanınır. (NASDAQ: WISH), Wish platformu da dahil olmak üzere ticari varlık ve yükümlülüklerinin çoğunu Asyalı e-ticaret şirketi Qoo10’a yaklaşık 173 milyon dolar nakit karşılığında satmak için bir anlaşma imzaladı. 2024 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması beklenen süreç, ContextLogic Yönetim Kurulu tarafından onaylandı ve şirketin 9 Şubat 2024 kapanış hisse senedi fiyatına göre %44 primi temsil ediyor.

Satışın ardından ContextLogic, işletme giderleri azalan ve borçsuz bir bilançoya sahip, halka açık bir şirket olarak yoluna devam edecek. Şirket, yaklaşık 2,7 milyar $’lık Net İşletme Zararını (NOL) ve elde tutulan bazı varlıkları hissedarlara fayda sağlamak için kullanmayı planlıyor. Yönetim Konseyi, bu vergi varlıklarının paraya çevrilmesine yardımcı olacak bir mali sponsorun fırsatlarını değerlendiriyor.

Yönetim Konseyi Lideri Tanzeen Syed, NOL’leri korurken işletme varlıklarını satmanın hissedar değerini en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolu olduğunu vurguladı. ContextLogic CEO’su Joe Yan, Wish’i Qoo10’a entegre etmenin müşteri deneyimini iyileştireceği ve ürün tekliflerini genişleteceği konusunda iyimser.

Qoo10 CEO’su Young Bae Ku, satın almanın tüccarlar için daha büyük başarıya ve tüketiciler için gelişmiş bir küresel pazara yol açacağını öngörüyor. Birleşik platform, sınır ötesi e-ticaret fırsatlarından yararlanmayı amaçlıyor.

ContextLogic, NOL’leri kullanma yeteneğini korumak için bir vergi avantajı saklama planı benimsemiştir. Bu plan, kayıtlı hissedarlara, şirketin A Sınıfı adi hisse senetlerinin ödenmemiş her hissesi için 22 Şubat 2024 itibarıyla bir imtiyazlı hisse satın alma hakkı veriyor. Bu haklar planda belirtilen makul koşullar altında kullanılabilir.

Şirket, süreci tartışmak ve analistlerin ve hissedarların Soru-Cevap oturumuna katılmasına olanak sağlamak için bir konferans görüşmesine ve web yayınına ev sahipliği yapacak.

Bu haber ContextLogic Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

pozantihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu