Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Demokrasinin önemli bir unsuru olan muhalefetin perişan durumu içimizi acıtıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’de çocuk oyuncağı olarak gördükleri belediyeler için adeta bir belediye savaşı yaşandığını belirterek, “CHP bir alacakaranlık siyasetine girmiştir. Alacakaranlık siyasetine dayalı bir alacakaranlık siyasetine izin veremeyiz. CHP’yi saran hançer ve ihanet, ülkeye bulaşmak için. Demokrasi kıymetlidir.” “Üyesi olduğumuz muhalefetin bu perişan durumu bizi yaralıyor” dedi.

AK Parti’nin Antalya İlçe Aday Tanıtma Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Expo 2016 Antalya Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılanlar ve basın mensupları, sabahın erken saatlerinden itibaren güvenlik kontrollerinin ardından içeri alındı. “Antalya’nın altın çağı başlıyor”, “Biz anneyiz, kardeşiz, kadınız, Antalya’nın altın çağına hazırız, kararlıyız”, “Türkiye’nin yüzyılın kentleri için gerçek belediyecilik”, “Biz Hazırız, kararlıyız” yazılı pankartlar salona asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Akdeniz’in incisi, Türkiye’nin turizm başkenti, tarımın, ticaretin, sanayinin ve diplomasinin lokomotif kenti Antalya’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Antalya’yı çok özledik. İlçe adaylarımızın belirlenmesiyle artık tam saha basın modunda çalışabileceğiz.” Giriyoruz. 30 yıl önce yerel yönetimlerde ilk göreve geldiğimizde, karşılaştığımız zorluklara rağmen şehirlerimize hizmet etme aşkıyla çalışıyorduk. Bahane aramadık, hiçbir zaman kolaya kaçanlardan olmadık. Belediyenin kaynaklarını en gerçek ve aktif şekilde kullanarak vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm ürettik. Geçtiğimiz seçimde iktidara gelen CHP, “Zihniyetin ideolojik esareti altında boğulan tüm şehirlerimizi kısa sürede yaşanabilir hale getirdik. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere hizmet ve çalışmalarımızla tanıştırdığımız şehirlerimiz” politikası çeyrek asırdır altın dönemini yaşadı” dedi.

“Her gün irtifa kaybediyoruz”

Şehirlerin resmen her alanda yükseldiğini ifade eden Erdoğan, “Yerel yönetimlerde görülmemiş hizmetleri vatandaşlarımıza sunduk. Hep birlikte tek, büyük ve canlı Türkiye olacağız. Nüfusun artmasıyla birlikte.” Şehirlerimizin ve kentleşmemizin gelişmesiyle vatandaşlarımızın belediyelerden beklentileri değişti ve arttı.Belediyeler sadece çöp toplayıp yol yapabiliyor.” “Otopark ve ulaşım hizmeti veren bir konumdan, çok daha geniş görevleri yerine getiren bir konuma ulaştık. Aziz milletimize, aziz milletimize daha iyi hizmet verebilmek adına sadece ekiplerimizi değil belediyecilik vizyonumuzu da yeniledik, geliştirdik. Bu anlayışla; olarak, yerel yönetimlerdeki 30 yıllık zengin tecrübemizi 21 yıllık güçlü iktidarımızla birleştirdik, tecrübemizle yoğurduk, şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuna hazırlayacak geniş bir yol haritası ortaya koyduk. 30 Ocak’ta Ankara’da gerçek belediyecilik temalı seçim beyannamemiz budur. Amacımız, muhalefet iktidarında durumu daha da kötüleşen şehirlerimizi bir an önce içine düştüğü girdaptan çıkarıp, yüksek seviyeye çıkarmaktır. Hak ettikleri standart hizmetlere sahipler. İstanbul harabeye döndü, Ankara harabeye döndü, İzmir harabeye döndü, Antalya harabeye döndü. “CHP zihniyetinin elinde her geçen gün zemin kaybeden şehirlerimizi gerçek anlayışla buluşturmakta kararlıyız.” Belediyeciliktir” dedi.

“Bir 5 yıl daha kaybetmeye dayanamaz”

“Şehirlerimizi iş yapmak, milletin düşüncelerine çözüm bulmak yerine bireysel kariyer yapıp bireysel kariyer peşinde koşan hırslı insanların insafına bırakamayız” diyen Erdoğan, “Antalya’nın bir 5 yıl daha kaybetmeye dayanamayacağını biliyoruz. 31 Mart’ta Antalya Cumhur İttifakı ile yeni bir döneme yelken açacak.Buna Hazır mıyız?Hakan Tütüncü kardeşimiz bilgi birikimi,tecrübesi,tevazu ve hizmete adanmış uzman ekibiyle şehrinize hizmet etmeye hazır.I Antalya’nın altın çağının ilçe belediye başkanlarımızla başlayacağına inanıyorum. Türkiye genelindeki tüm belediyelerde uygulayacağımız politikaların temel unsurlarını hatırlatayım. Afetlere karşı güçlü, dayanıklı ve sağlam yerleşimler inşa edeceğiz. Yatırımlara öncelik vereceğiz. Şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz, akıllı uygulamalara ve yeni nesil dijital teknolojilere uyumlu altyapı kuracağız, sosyal belediyecilik hizmetlerini tüm toplumsal kesime sunacağız. Cumhur İttifakı olarak Alanya uğultuyla geliyor. Yeşil kalkınmayı benimseyen, sıfır atık modelini uygulayan sürdürülebilir belediyeciliği destekleyeceğiz. Şehirlerimizi tarihi ve kültürel değerleri koruyan, huzurlu, güvenli yerleşim birimlerine dönüştüreceğiz. Herkesin doğup büyüdüğü yerde kalmasını teşvik edeceğiz ve sağlayacağız. “Belediyelerimizi aktif, verimli, adil, şeffaf ve sorumlu hale getireceğiz” dedi.

“60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar gelir hedefi”

31 Mart’a kadar hepsinin çok çalışması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı’nın şehirleri için hazır ve kararlı mıyız? Antalya’yı Türkiye Yüzyılı’nın hizmetleriyle taçlandırıyor muyuz? Kapıyı açmaya hazır mıyız?” Bunun için kapıya mı? Seçim akşamı Türkiye haritasını göreceğiz.” Cumhur İttifakı haritasıyla boyamaya hazır mıyız? Kendimize ve çocuklarımıza huzurlu, neşeli ve refah dolu bir geleceğin kapısını açmaya hazır mıyız? Maşallah. Geçtiğimiz 21 yılda Türkiye’yi asırlık demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla buluştururken, Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar ülkemizi istisnasız her alanda büyüttük, geliştirdik. Biz hazırladık. Bu süreçte içte ve dışta verdiğimiz mücadelenin tanıklarısınız. Antalya’da doğru düzgün bir havaalanı bile yoktu. Antalya’yı bugünkü havalimanına kim hazırladı? Bugün bile VIP salonunu açtık. Devlet Konukevini açtık. Yurt dışından misafirlerimiz geldiğinde farklı bir Antalya olacak. Bırak görsün. Çünkü biz dünyada farklıyız. Bu farkı ortaya koymamız lazım. Milletimizle birlikte hedeflerimize yürüdük. Antalya ülkemize gelen turistin 16 milyonuna ev sahipliği yaptı. Antalya tek başına nüfusunun 6 katı turist ağırladı. Antalya, turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 19 artış göstererek Türkiye’nin turizm başkenti unvanını korudu. Ülkemiz genelinde 2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar turizm geliri. Nereden nereye. Nasıl ki 2002’de 12 milyon olan turist sayısını 57 milyona çıkarmışsak, 60 milyon hedefine de ulaşacağız. “Antalya’nın her noktasına gıda ihracatıyla öne çıkıyor” dedi.

“Onların tek gündemi kimin adamının nereye aday gösterileceği.”

Türkiye’nin 21 yılda geldiği noktanın en çarpıcı örneğinin Antalya olduğuna işaret eden Erdoğan, “Enerjimizi şehirlerimizi Türk Yüzyılına hazırlayacak programlara, projelere, planlara harcıyoruz. Bir yandan da bunlarla meşgulüz. Mesele şu ki, ülkemizin ikinci büyük partisi CHP ve yöneticileri ne yapıyor? Aslında CHP’nin yapması gereken daha büyük, daha iddialı ve üzerinde çalışılmış programlarla karşımıza çıkmasıdır. İktidar partisinin oy oranı açısından yapmanız gereken, görüyorsunuz, CHP yöneticilerinin laf olsun diye gündemlerinde söyledikleri saçmadır, saçmadır, yalandır, bunu bir kenara bırakırsak bunların hiçbiri yoktur. Ülkenin sorunları, milletin zorlukları, bölgemizdeki krizler umurlarında değil, dünyanın geliştiği Türkiye’de neler olduğunu, insanlığın ne zorluklarla karşı karşıya olduğunu bile bilmiyorlar, eski yeni, eski yenidir. CHP perde arkasıyla birlikte İktidara gelenlerin tek gündemi kimin adamının nereye aday olacağıdır. “Onların bütün çabalarının, bütün kargaşalarının, siyasetteki varlıklarının tek amacı budur” dedi.

“Bu bizi üzüyor”

“CHP’de çocuk oyuncağı olarak gördüğü belediyeler için adeta bir belediye savaşı yaşanıyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “CHP’nin acemi genel başkanı geçen ay aday seçimi konusunda bizi eleştiriyordu. , ‘Bize karşı çıkacak aday bulamıyorlar.’ Artık Özgür Efendi’dir.” Biz Sayın Kemal’le en azından açık ve net bir şekilde milletin gözü önünde siyasi bir mücadele yürütüyorduk. Kendisiyle birçok kez anlaşamasak da siyasette muhatabımızın kim olduğunu biliyorduk. Bu yüzden Sayın Kemal’i sırtından bıçakladılar ve Ankara’daki koltuğundan uzaklaştırdılar. Onu vebalı gibi bir ofisin dört duvarı arasına hapsettiler. Özgür Efendi’nin de dikkatli olması gerekiyor. Aynı hançer her an kendi sırtına inebilir. CHP gerçek anlamda bir alacakaranlık siyasetine girmiştir. CHP yapısını kuşatan hançer ve ihanetin üzerinde yükselen alacakaranlık siyaseti. Ülkeye bulaşmasına izin veremeyiz. Demokrasinin değerli bir unsuru olan muhalefetin bu perişan durumu canımızı acıtıyor. Gazi Mustafa Kemal’in anısına saygıdan bu partiye oy veren vatandaşlarımızın da bu durumdan rahatsız olduğuna inanıyorum. Umarız 31 Mart seçimleri bu durumu değiştirmek için bir fırsat teşkil eder. Bir sonraki seçimde şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmanın yanı sıra CHP’nin parçaları yerine koymasına da yardımcı olacak. Tabii biz bütün bunları siyasetin bir cilvesi olarak görüyoruz ve aslında kendi işimize bakıyoruz. “Her zaman söylediğimiz gibi her alanda hayata geçireceğimiz daha çok çalışmamız, milletimize sunacağımız daha çok hizmet var” dedi.

“Şehirlerimizi düşürdükleri durum ortada.”

Türkiye’nin dünyanın en büyük ve güçlü ülkeleri arasında seçkin bir yere ulaşması için gece gündüz çalışacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerini üzerimize salsalar da, sinsi tuzaklarla yolumuzu kesmeye çalışsalar da, Bizi yolumuzdan döndüremez. Önümüze çıkan sorunları birer birer çözdüğümüz gibi, çalışanından emeklisine kadar vatandaşlarımızın da yardımına koştuk, Bugünün sorunlarını çözeceğiz. Vizyon sahibi bir parti veya ekip yok, Bu konuda bizimle yarışabilecek program veya proje.Üzerine 3 keçi ekleseler veya bir kasa portakal verseler bile, ne ülkemiz ne de şehirlerimiz akşama hepsini kaybedecek beceriksizlere emanet edilmeyecektir. Gözler ve gönüller vatandaşa bırakılmış, “Hizmet etmek yerine sürekli başka yerlerde olanların şehirlerimizi düşündüğü aşikar” dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından ilçe adaylarını tek tek sahneye çıkarıp kalabalığa tanıttı.

“Seçime hazırız”

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, yerelde yeni bir atılım başlatacaklarının altını çizerek, “31 Mart akşamına kadar aynı şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehirde kayıp yılları hep birlikte yaşadık. Antalyamız büyükşehirde başarısız oldu.Kaldırımda kilit taşını dahi hareket ettiremeyenler Ulaşım hizmeti veremeyen, ulaşıma çözüm üretemeyen bu zihniyet Antalya’mızı beş yıl geriye götürdü.Biz hiçbir zaman çorak edebiyat yapmadık. 1 Nisan’da 19 ilçeye hizmet yağacak. Bu kadro Antalya’da yine rekor kıracak. Biz Cumhur İttifakı olarak 31 Mart seçimlerine hazırız. “Yerel kalkınmayı başlatmaya hazırız” dedi.

Hakan Tütüncü: “Antalya’nın altın çağını birlikte başlatacağız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, 31 Mart’ın Antalya’da gerçek belediyeciliğin başlangıcı olacağını belirterek, “AK Partili belediyecilikte Antalya gelişti, gelişti, ileri gitti, kendine büyük bir özgüven yaşadı. Antalya’nın geçirdiği yıllar AK Parti Türkiye’de belediyecilik alanında da aynı.” önemli uygulamalarla karşılaştık. 31 Mart 2024’te tecelli edecek iradeyle Antalya bu yolculuğunu bambaşka bir azim, kararlılık ve inançla sürdürecektir. Antalya’nın altın çağını hep birlikte başlatacağız. Antalya’nın mimarları Antalyalılar, kuruluşlarımız, yol arkadaşlarımızdır. Antalya’nın kangren sorunu “Sorunların çözümü için ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz, ödevimizi iyi yaptık. Türk Yüzyılında Antalya markasını çok farklı bir şekilde dünyaya taşıyacağız. Belediyecilik bizim işimiz. Antalya’nın altın”ı Çağ şenlikli bir atmosferde başlayacak” dedi.

İlçe adayları şöyle: “Akseki – İbrahim Özkan, Aksu – Durmuş Kaan Şahin, Döşemealtı – Bekir Kıvrım, Elmalı – Ali Gökçe, Gündoğmuş – Ali Gülen, İbradı – Hatice Sekmen, Kaş – Memnun Ulutaş, Kemer – Rahman Şeker, Kepez – İstek.Sümer, Konyaaltı – Durali Kolpak, Kumluca – Hüseyin Orhantekin, Manavgat – Süleyman Okudan, Muratpaşa – Özdemir Manavoğlu, Serik – Veli Vural, Alanya – Adem Murat Yücel (MHP), Demre – İbrahim Oğuz (MHP), Finike – Cenk Şimşek (MHP). ), Gazipaşa – Mustafa Aksoy (MHP), Korkuteli – Sadık Önal (MHP)” – ANTALYA

hamamozuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu