Haber

Depremde hayatını kaybeden öğrencinin yazdığı şiir şarkı oldu

Geçtiğimiz yıl HATAY’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi Yağmur Rifaioğlu’nun (13) yazdığı şiir, arkadaşları tarafından bestelenip müzik haline getirildi. Depremin yıl dönümünde okulda toplanan öğrenciler, ellerinde siyah balonlarla “Yağmurun Şarkısı” şarkısını söyleyerek hem Rifaioğlu’nu hem de kayıp arkadaşlarını andı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremle sarsılan Hatay’da geçen yıl binlerce vatandaşımız enkaz altında hayatını kaybetti. Bunlardan 17’si Defne ilçesindeki Sümerler Ortaokulu öğrencileriydi. Depremin 1’inci yıl dönümünde okul öğrencileri, eğitime bir gün ara verilmesine rağmen kayıp arkadaşlarını anmak için okulda toplandı. Öğrencilerden oluşan koro, ortaokul 2. sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu’nun vefat eden bir arkadaşına yazdığı şiiri besteledi. Öğrenciler “Yağmurun Şarkısı” adını verdikleri şarkıyı hep birlikte söyleyerek, kaybettikleri arkadaşları için gözyaşı döktüler. Öğrenciler daha sonra rahmetli arkadaşlarının anısına siyah balonları gökyüzüne bıraktılar.

BU ŞARKI KAYBETTİKLERİMİZİN SESİ OLSUN

Sümerler Ortaokulu Müdürü Ercan Yücel, 6 Şubat’ın Türkiye’nin kader günü olduğunu ve 50 binden fazla canımızı kaybettiğimizi söyledi. Enkaz altında kalan 17 öğrencimiz hayatını kaybetti. Onlara bir proje geliştirmek istedik. Bu bağlamda kaybettiğimiz öğrencilerden Yağmur’un yazdığı şiiri besteledik. “Bu müziğin depremde kaybettiklerimizin sesi olmasını istedik” dedi.

‘YAĞMUR’U MÜZİĞİYLE YAŞATTIYORUZ

Yağmur’un sınıf arkadaşlarından Azize Sümbül ise gözyaşları içinde şunları söyledi: “Yağmur ve diğer arkadaşlarımızla hep birlikteydik. Hepimiz çok yakındık. Yağmur’la özel bir yakınlığımız vardı. Kaybettikten sonra çok üzüldük. Hayat çok zordu. Haberi aldığımızdan beri çok zor. Yağmur’un yazdığı şarkıyı söylediğimde bir yanım üzüldü ama yaşattığımız için bir yanım da sevindi. “Yağmur’u müziğiyle yaşattık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu