Haber

DSÖ’den ‘ölüm bölgesi’ uyarısı: Şifa Hastanesi’nde toplu mezar gördük

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı farklı kuruluşlardan ekipler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde değerlendirmelerde bulundu. Grubun faaliyetlerine ilişkin DSÖ’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güvenlik durumu nedeniyle zaman kısıtlaması nedeniyle ekip, ‘ölüm bölgesi’ olarak tanımladıkları hastanede yalnızca 1 saat kalabildi. ve ‘korkmuş’.”

‘EN AZ 80 KİŞİNİN MEZUN OLDUĞU BİR TOPLU MEZAR GÖRDÜK’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu, aktif çatışma bölgesinde yüksek riskli bir operasyondu ve hastane yakınında şiddetli çatışmalar sürüyordu. Ekip, güvenlik durumu nedeniyle zaman kısıtlaması nedeniyle ‘ölüm bölgesi’ ve ‘mezar’ olarak tanımladıkları hastanede yalnızca bir saat kalabildi. Bombardıman ve çatışmanın izleri açıkça görülüyordu. “Ekip hastanenin girişinde bir toplu mezar tespit etti ve orada 80’den fazla kişinin gömülü olduğu söylendi.”

’32 BEBEĞİN DURUMU KRİTİK’

Hastanede şu anda 291 hasta ve 25 sağlık çalışanının bulunduğunu, bunların arasında 32’si kritik durumda bebek bulunduğunu belirten DSÖ, şöyle devam etti:

“Şifa’da 25 sağlık çalışanı ve 291 hasta kaldı; Tıbbi hizmetlerin durdurulması nedeniyle son 2-3 günde çok sayıda hasta hayatını kaybetti. Hastalar arasında durumu son derece kritik olan 32 bebek, ventilasyonu olmayan yoğun bakımda yatan 2 kişi ve hayat kurtarıcı tedaviye erişimi ciddi şekilde tehlikeye giren 22 diyaliz hastası bulunuyor. Hastaların büyük çoğunluğu, kırık ve amputasyon, kafa travması, yanık, göğüs ve karın travması ve tıbbi yardım olmadan hareket edememelerine neden olan önemli omurga yaralanmaları olan 29 hasta da dahil olmak üzere savaş travması mağdurlarıdır. “Birçok travma hastasının yaraları, hastanede enfeksiyon kontrol önlemlerinin olmaması ve antibiyotiklerin bulunmaması nedeniyle önemli ölçüde enfeksiyon kaptı.” (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu