Haber

Elazığ’da AKP’den istifa edenler yeniden Refah Partisi’ne geçti

EVREN DEMİRDAŞ

Elazığ’da AKP’den istifa edenlerin ikinci adresi Yeniden Refah Partisi oldu. İki dönem AKP Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu’nun Refah Partisi’nden Yeniden Elazığ Belediye Başkanı Adayı olmasının ardından geçmişte AKP’li belediye başkanları olan isimlerin partilerinden istifa ederek belediye başkanı olmaları dikkat çekti. Yine Refah Partisi adayları.

Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları da belli oldu. Elazığ’da partilerin belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla birlikte AKP’nin eski belediye başkanları ve aday adaylarının Yeniden Refah Partisi’nde aday olarak AKP’ye rakip olarak göründükleri görüldü.

İKİ DÖNEM AKP’DEN MİLLETVEKİLİ OLDU. İSTİFA ETTİ VE YRP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU.

İki dönem AKP Elazığ Milletvekili olan Faruk Septioğlu’nun Yeniden Refah Partisi’nden Elazığ Belediye Başkanı Adayı olmasının ardından AKP’den Palu Belediye Başkan Adayı için başvuran ağabeyi Muhammet Septioğlu adaylığından çekilerek belediye başkanı oldu. Yeniden Refah’ın Belediye Başkanı adayı. 2019 yerel seçimlerinde MHP’den belediye başkanı seçildikten sonra istifa ederek AKP’den aday olan ancak aday gösterilemeyen Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz da Refah Partisi’ne tekrar katılarak Maden Belediye Başkanı Adayı oldu.

AKP ADAY ÇIKARMADI, YRP’DEN ADAY OLDU

2014-2019 yılları arasında AKP Sivrice Belediye Başkanı olan Ebubekir Irmak, 2019 yerel seçimlerinde seçimi kaybedince yeniden AKP’nin adayı olmuş, aday olamayınca Yeniden Refah Partisi’nin adayı olmuştu. AKP’nin eski Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Aslan Karakoçan ve Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu da AKP tarafından aday gösterilmedikten sonra Refah Partisi’nden yeniden aday gösterildi.

haber-serdivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu