Ekonomi

Elon Musk’un Yapay Zeka Açıklamalarının Ardından Tesla Hisseleri Piyasa Açılışından Önce Düştü

Tesla’nın hisse senedi fiyatı, Elon Musk’un X şirketindeki yapay zekaya ilişkin açıklamalarının ardından piyasa açılmadan önceki ticaret seansında düştü.

Tesla (TSLA) Yürütme Konseyi Lideri Elon Musk sosyal medya platformunda açıkladı; Bu, mevcut varlıklarının neredeyse iki katı büyüklüğünde bir hisse büyüklüğüdür.

Musk, Pazartesi günü X’te yayınlanan mesajında, Tesla’nın “nüfuz sahibi olmaya yeterli ancak sakıncalı olacak kadar büyük olmayan” hisselerinin önemli bir kısmını satın almadığı sürece şirketten bağımsız olarak yeni çalışmalar yaratmayı seçeceğini belirtti.

Musk, 2022’de birkaç milyar dolar değerindeki hisseleri sattıktan sonra Tesla’nın özsermayesinin yaklaşık %13’üne sahip oldu. Bu satış kısmen, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını finanse etmek içindi.

Ancak diğer bir mesajda Tesla’nın borsaya çıkışında belirlenen koşullar nedeniyle böyle bir düzenlemenin mümkün olmadığı bilgisi verildi.

Musk’ın açıklamaları sonucunda Salı günü piyasa açılmadan önce Tesla hisselerinin değeri yaklaşık %2 oranında düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

gonenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu