Teknoloji

Esporda Derbi Heyecanı: Festival tadında BBL – FUT Derbisinin Kazananı Açıklandı

Bir süredir devam eden ve Valorant oyuncularının büyük bir merakla takip ettiği VALORANT Şampiyonlar Turu 2023 EMEA, hız kesmeden devam ediyor. 27 Mart’ta başlayan turnuva 28 Mayıs’ta sona erecek. Turnuvanın final bölümüne girmesiyle birlikte işler iyice kızıştı, heyecan artık doruk noktasına ulaştı. Taraftarların da gözleri dün oynanan büyük BBL ve FUT derbi maçına çevrildi.

İki takımın ligde oynayacağı final maçları merakla bekleniyordu.

İki takımın ortasında, turnuva boyunca kıyasıya bir mücadele yaşandı. FUT Esports, derbiye kadar oynadığı 8 maçın 4’ünü kazanırken, kalan 4 maçta ise mağlup oldu. BBL ile 19 Mayıs’ta yapılacak derbi FUT, hem play-off’a kalmak hem de ligi üst sıralarda bitirmek açısından büyük önem taşıyordu.

Oynanacak derbi, FUT için olduğu kadar BBL için de değerliydi.

FUT’un aldığı 4 galibiyet ve 4 mağlubiyete karşılık BBL, oynadığı sekiz maçın 3’ünü başarıyla tamamlamayı başardı. Dolayısıyla oynanacak maç, BBL’nin turnuvayı daha iyi bir pozisyonda bitirmek ve playofflara kalabilmek için tek şansıydı.

FUT Esports derbiyi kazandı

FUT Esports, BBL karşısında 2-0’lık skorla güçlü bir galibiyet elde etti. Bu galibiyetle BBL’nin play-off’lara kalma şansı tamamen sona erdi. FUT ise aldığı bu galibiyetle sıralamadaki yerini sağlamlaştırdı ve play-off oynama hakkını elde etti. Dün oynanan maçın ardından VCT 2023 EMEA’nın normal sezonu sona erdi ve 23 Mayıs’ta başlayacak play-off’lar 28 Mayıs’a kadar devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu