Haber

EYT yasalaştı! Esenyurt’ta SGK önünde izdiham yaşandı

Milyonların merakla beklediği Emeklilik Yaşı Kanunu (EYT) sona erdi.

Yürürlüğe girmesiyle pek çok vatandaşı adeta nefes kesen kararın ardından hareketlilik başladı.

Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığı gece emekliliğe hak kazanan vatandaşlar SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.  

İşlemler e-Devlet üzerinden de yürütülüyor

Bitmek bilmeyen kuyruklar ve uzun beklemelerin ardından SGK tarafından yapılan açıklamada, işlemlerin e-devlet üzerinden de yapılabileceği belirtildi.

Bunun üzerine çeşitli sorunlar yaşadıklarını belirten vatandaşlar, SGK binaları önünde beklemeye devam ediyor.

izdiham oldu

İstanbul’un Şişli ve Esenyurt ilçelerindeki SGK binaları önünde vatandaşlar gece saatlerinden itibaren beklemeye başladı.

Esenyurt’ta sırada bekleyenler arasında zaman zaman izdiham yaşandı. Tartışmaların da çıktığı sıralara polis müdahale ederek olayların büyümesini engelledi.

“Akşam 3’ten itibaren buradayım”

Erdi Öztürk, sabah 07.00 sıralarında Esenyurt SGK binası önüne geldiğini söyledi. “05:00’te herkes geldi. Bakalım sıra bize ne zaman gelecek.”söz konusu.

Hüseyin Bayram, “Akşam 03:00’ten beri buradayım. Tam içeri girecektim. Herkesi dağıttılar. Şu an mağdurum. Gelen herkese iş yerine götürmek için kağıt verdiler. Sonra alacaklar.” kontrollerini almak için tekrar gelin.” söz konusu.

“Prim yükseldi, yaş arttı”

EYT işlemleri için Şişli SGK Binası önünde bekleyen Yaşar İşlenen, daha önce geçirdiği iş kazası nedeniyle e-devletten başvuru yapamadığını belirterek, şunları söyledi:

E-devletten yapıldı ama iş kazası geçirdim. Devlet bana cüzi bir maaş verdi. Maaş ödendiği için e-devletten işlem yapamıyorum. Onu burada beklemek zorundayım. Şimdi burada ikinci bir işlem yapılacak. Premium doldu, yaş doldu, bekleyip görelim.

“Sabah erkenden buraya geldim, sıra bekliyoruz”

Mehmet Erdoğan ise sürecin nasıl işleyeceğine dair kurumların net bir bilgisinin olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Burada emekliliği bekliyorum. Bana ‘İşten çıkış belgesi alacaksın’ diyorlar. 2019 yılında çıkış belgesi aldım sisteme yansımadı. 3-4 gündür e-devlet ile uğraşıyorum giremedim. Şu anda sırada bekliyorum. 170’i aradım sorun yok dedi. Sabah erkenden buraya geldim, sıra bekliyoruz.

demreajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu