Haber

FDA, bebek mamalarında kurşun içeriğinin düşürülmesini öneriyor

YENİ ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), bebek mamalarındaki kurşun miktarının daha düşük olması yönünde tavsiyede bulunduğunu duyurdu.

FDA’nın taslak kılavuzu, “Bazı bebek ve çocuk gıdalarında izin verilen kurşun seviyeleri, milyarda 20 parça veya daha azına ayarlanmalıdır” diyor. terimi yer aldı.

Sağlık kuruluşu, yeni tavsiye kapsamına giren bebek mamalarının 2 yaşından küçük bebekler için teneke kutu, kavanoz ve tüplerde satılan gıdaları kapsadığını bildirdi.

FDA Komiseri Dr. Robert Callif, “Bugünkü taslak kılavuza göre, FDA bu gıdalardan kaynaklanan kurşun maruziyetinde yüzde 27’ye varan azalma olabileceğini tahmin ediyor” dedi. dedim.

Consumers Reports’un gıda politikası direktörü Brian Ronholm, “FDA tarafından bu yeni standartları önermemiz için teşvik ediliyoruz, ancak bebekleri ve küçük çocukları zehirli kurşuna maruz kalmayı sınırlayarak korumak için daha fazlasının yapılması gerektiği açık” dedi. FDA’nın yeni tavsiyesi. sözlerine yer verdi.

Yeni FDA kılavuzu, bebeklere ve küçük çocuklara pazarlanan kuru tahılların milyarda 20 parçadan fazla kurşun içermemesini tavsiye ederken, bebek maması muhallebileri, meyveler, besin karışımları, pudingler, sebzeler, yoğurtlar ve tek bileşenli etler ve sebzeler kurşun içermemelidir. milyarda 10’dan fazla modül.

Kurşun, arsenik, kadmiyum ve cıva, Dünya Sağlık Örgütü’nün bebekler ve çocuklar için alarma geçilmesi gereken en değerli 10 kimyasal listesinde yer alıyor ve 2021’de Kongre’de yapılan bir araştırma, önde gelen bebek maması üreticilerinin bilerek yüksek düzeyde toksik metal içeren eski eserler sattıklarını ortaya koyuyor. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu