Haber

Fenerbahçe-Zimbru maçına doğru

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunun ilk maçında Moldova grubu yarın Zimbru’yu konuk edecek. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, şu anda yüzde yüz hazır olmadıklarını söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, takımla 22-23 gündür çalıştıklarını, hazırlıklarını İstanbul ve Rusya’da sürdürdüklerini belirtti. dedi.

Bunu bir “sorun” olarak tanımlamak istemeseler de başka bir sorunla uğraştıklarını kaydeden Kartal, şöyle devam etti:

“Geçen sene farklı bir oyun sistemi vardı. Bu sene oyun sistemimiz farklı. Önceki dönemde bıraktığımız sisteme devam edeceğiz. Bu sene değişimle ilgili antrenmanlarda zorlanabiliriz. Geçmişte beraber olduğum oyuncular ne istediğimi çok iyi biliyorlar. Yeni gelen oyunculara da birlikte çalışırken antrenmanda ne istediğimi anlattım.

“Görüştüğümüz transferler var”

Transferlerle ilgili bilgi veren Kartal, “Yaptığımız transferler var, yapabileceğimiz, şu anda görüşme halinde olduğumuz transferler var. Liderimiz ve yöneticilerimiz de bunu yoğun bir formda sürdürüyor. Yarınki maça odaklandık. Ancak ortada kadroya alamadığımız oyuncular da var. Bir an önce kadroya almak için onlar üzerinde de çalışıyoruz.” dedi.

İsmail Kartal, bu sezon Konferans Ligi’ni kazanma hayalinin olup olmadığı sorusuna ise, “Mevcut takıma birkaç oyuncu daha katılacak. Onların katılmasıyla A planı, B planı, C planı var. Transferler kolay olmuyor. Ya ekonomik sorunlar çıkar, ya başkası devreye girer ya da farklı şeyler olur. Bir iki kişiye odaklanmıyoruz. Grubumuzla yükü hafifletecek, kupalara katkı sağlayacak oyuncuları transfer etmek için gece gündüz çalışıyoruz.” ifadeleri kullandı.

“Birkaç oyuncu şu anda bitebilir”

Hangi bölgelere takviye yapılacağı ve yıldız oyuncu alınıp alınmayacağı sorusuna da cevap veren İsmail Kartal, “Yıldız oyuncudan daha çok ihtiyaç olan yerlere oyuncu götüreceğiz” dedi. Bu oyuncular arasında yıldız oyuncular olabileceğini ve olmak istediklerini söyledi.

Kaleci transferiyle ilgili cumhurbaşkanı ile görüştüklerini, başkanın başından beri bu süreci yürüttüğünü ve transferin gerçekleşmesi için her türlü çabayı sarf ettiğini vurgulayan Kartal, “Transferin gerçekleşmesi için liderle görüştük. Bir kaç oyuncu daha gelecek. Bunların arasında Rusya’da da belli ettim, ‘olur’ dedim.

Yeni bir planlama içerisinde olduklarını ve ayrılmayı düşündüklerini ya da teklif alan oyuncuların olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, “Kalabalık olduğumuz için bazı oyuncuları ayırdık. Farklı saatlerde çalıştırıyoruz. 2-3 oyuncu için teklifler var. Tekliflerin kulüp tarafından değerlendirileceğini düşünüyorum. Ancak gelen teklifler var.” terimleri kullandı.

Fenerbahçe’de farklı oluşumlar

Yarınki maçın periyot boyunca kullanılacak diziliş ve sisteme ışık tutacağını ifade eden İsmail Kartal, dönem boyunca sistemlerinde bir değişiklik olmayacağını, 4-3-3, 4-1,4-1, 4-2-3-1 dizilişiyle oynayacaklarını, oyunda farklı savunma ve hücum varyasyonlarına dönebileceklerini, bu sistemden vazgeçmeyeceklerini ve zamanla skora göre 2’li forvet sistemine geçeceklerini söyledi.

Yeni transferler Edin Dzeko ve Dusan Tadic gibi deneyimli isimlerle çalışmaları hakkında bilgi veren Kartal, şunları söyledi:

“Dzeko ve Tadic çok değerli mesleklere sahip dünya çapında futbolcular. Çok değerli profesyoneller. Geldikleri günden beri herkese örnek oldular, oyuncularla iç içe oldular. Ben de futboldan insanım. Yarın yerimizi alacaklar. Her şey belli. Onlar da mutlular. Şu anki davranışlarından çok memnunum.”

“Tadiç’i boğazda balık tutacağım”

Tadic ile iyi anlaştıklarını ve balık tutma tutkularını paylaştıklarını ifade eden Kartal, “Tadic çok pozitif bir çocuk, harika bir profesyonel. Gelir gelmez takıma pozitif enerjisini verdi. Ajax’ta yaptıklarını anlattı. Yolumuzun ve sistemimizin gerçek olduğunu söyledi. Kendisiyle bu konuları görüşüyoruz. Sistemin oradan çok farklı olmadığını söylüyor. Sohbette özel hayatlara da girdik. Çocuklarımızı konuştuk. Yapacağım.” dedi.

Cengiz Ünder’in transferi sorusuna İsmail Kartal, “Sadece Cengiz’den gitmeyelim. Cengiz gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerinden birkaç oyuncuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Spekülasyon yok. Liderimiz hızlı formda birkaç oyuncu üzerinde çalışmaya devam ediyor.” ifadeleri kullandı.

“Sopayla sahaya çıkan grup en iyi takımdır”

Hayranlara, “Lütfen ağzımdan çıkan hiçbir şeye inanmayın. Spekülatif haberlere, bilgim dışında hiçbir şeye inanmayın. Lütfen ağzımdan ne çıkarsa inanın.” Kartal, davetiyesine elindeki nottan okuduğu şu sözleri ekledi:

“Sopayı takan her oyuncu bizim en iyi oyuncumuzdur. Sopayla oynayan takım en iyi takımdır. Bu taraftar, bu camia her şeyin en iyisine layık. Her futbolcu sorumluluğunu bilecek, inan. Bu çocukların sadece sizin desteğinize ihtiyacı var. Birliğiniz, beraberliğiniz, sevginiz, desteğiniz… Geri kalan her şey bizim sorumluluğumuz. Tüm desteğinizi yarınki maçta gösterin büyük Fenerbahçeliler.”

İsmail Kartal, yabancı transferi ile ilgili sorulan bir soruya son olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Ülkemizde çok tartışılan bir konu. Saatlerce sürebiliyor. Çok geniş bir konu. Kural kaldırılsın mı, şöyle mi olsun hemen konuşulacak bir konu değil. Bütün kulüpler rahatsız, herkes şikayetçi ama ortak bir yol bulunmalı. Çözüm için teknik direktörlerle bir toplantı yapılmalı. Sadece kulüp başkanlarının alacağı bir karar değil, federasyonun alacağı bir karar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu