Ekonomi

Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yaşam merkezleri ve atölyeler yapılacak.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşam merkezi ile İslahiye ilçesinde dokuma ve mutfak atölyesi kurulması için 750 bin avroluk vakıf verilecek.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Dünya Bankası tarafından yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) Sosyal Satın Alma Destek Daveti kapsamında protokol gerçekleştirildi. Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde depremin etkilerini ortadan kaldırmak için hazırlanan

Proje kapsamında Nurdağı ilçesinde yaşam merkezi, İslahiye ilçesinde dokuma ve mutfak atölyesi kurulması için 750 bin euro sağlanmasına karar verildi.

Yaşam merkezi ve atölyeler sayesinde ilahiyatın konusu olan ilçelerde depremin etkilerinin giderilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Vali Davut Gül, valilikte düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Protokolün depremin vurduğu ilçeler için değerli olduğuna işaret eden Gül, “Protokol, depremden etkilenen iki ilçemizin ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın toparlanmasına katkı sağlayacak. Hayırlı olsun.” söz konusu.

Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, atölyelerdeki eserlerin büyük işletmeler tarafından satın alınacağını ve sürdürülebilir bir iş modelinin kurulacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve Şimşek, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Zirve protokole imza attı.

maltepe-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu