Haber

Gaziantep’ten tahliye edilen 219 depremzede uçakla İstanbul’a getirildi

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından 30’u çocuk 219 depremzede Gaziantep’ten uçakla İstanbul’a getirildi.

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 10 ili etkileyen depremlerin 5. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedelerin tahliyesi sürüyor.

Gaziantep’ten uçakla İstanbul’a getirilen depremzedeler, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yetkililer tarafından karşılandı. Gerçek, 30’u çocuk 219 depremzedenin ortasında kaldığı yerlere taşındı.

“İstanbul depreminde buradaydık, 8 katıydı”

Adıyaman’da beyin sarsıntısı geçiren Ayşe Sarıyar, kızının yanına gideceklerini belirterek, oğlunun yandığını ve tedavi için doktora götüreceklerini söyledi.

Çok korktuklarını ve çok ızdırap verici bir durum olduğunu ifade eden Mehmet Konar, “Evde yatarken yakalandık. Hayatımda böyle bir ses duymadım. İstanbul depreminde buradaydık. 8’di. kat kat fazla. Kızımın yanına gideceğim.”

Rabia Şahin isimli bir depremzede daha şokta olduklarını ifade etti.

“Çocuklarımızla birbirimize sarıldık”

Oktay Özsevimler, depremde evde uyurken yakalandıklarını anlatarak, “Çocuklarla birbirimize sarıldık. Uzun süre bekledik. Yapacak bir şeyimiz yoktu. Deprem bittikten sonra evden çıktık. Can dostumuzun yanından ayrılmadık. 11 yaşındaki kedimizi de yanımıza aldık.” dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yürütülen tahliye ve yardım organizasyonu, İstanbul Valiliği, Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Polis, Jandarma, İl Göç İdaresi, Kızılay, AFAD, STK’lar, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları koordinasyonunda yürütülüyor. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu