Ekonomi

Goldman Sachs baş ekonomisti, Fed’in faiz artırımına rağmen resesyon olmayacağını öngörüyor

Goldman Sachs baş ekonomisti Jan Hatzius, Çarşamba günü CNBC’ye verdiği röportajda, Federal Reserve’ün son yıllarda art arda yaptığı faiz artırımları nedeniyle yaklaşan resesyon endişelerini reddetti. Bu bakış açısı, faiz ayarlamalarının ekonomi üzerinde kalıcı “gecikmeli” etkiler yaratacağını öngören bazı Fed yetkilileriyle çelişiyor.

Hatzius, en ciddi olumsuz etkilerin halihazırda hissedildiğini ve Fed’in mali sıkılaştırmasının GSYİH büyümesi üzerindeki etkisinin büyük kısmının 2022 ve 2023 başlarında yaşandığını savundu. Uzun vadeli faiz oranlarında son dönemde yaşanan artış, ekonomik yavaşlamanın birkaç yıl daha uzamasına neden oldu. daha fazla çeyreklik, ancak Goldman bu etkilerin yakında azalacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs, mali sıkılaştırma ile GSYİH büyümesi arasındaki gecikmenin genel olarak varsayıldığından daha kısa olduğunu ve piyasaların sıkılaşmayı öngördüğü anda başladığını savunuyor. Hatzius ekonomiye ilişkin olumlu görüşünü koruyor ve enflasyonun ekonomiye ciddi bir zarar vermeden düşebileceğini tahmin ediyor.

Aynı zamanda tüketiciler için faydalı olacak gerçek harcanabilir hane gelirindeki büyümenin devam edeceğini öngörüyor. Enflasyon yüzde 2’nin biraz üzerinde seyrederken Hatzius, Fed’in 2024’ün 4. çeyreğine kadar herhangi bir faiz değişikliği yapmayacağını düşünüyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habermesudiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu