İş

Google Cloud ve NVIDIA yapay zeka geliştirme yeteneklerini geliştiriyor

SAN JOSE, Kaliforniya – Google Cloud ve NVIDIA (NASDAQ:NVDA), makine öğrenimi topluluğuna üretken yapay zeka uygulamalarını daha verimli bir şekilde oluşturmak ve yönetmek için gelişmiş araçlar sağlamayı amaçlayan ortaklıklarını genişlettiklerini duyurdu. Bu işbirliği, Google Cloud’un NVIDIA’nın yeni Grace Blackwell yapay zeka bilgi işlem platformunu ve NVIDIA DGX Cloud hizmetini benimsemesini içeriyor.

İş ortaklığı aynı zamanda Google Cloud’da NVIDIA H100 destekli DGX Cloud platformunun genel kullanıma sunulmasını sağlayarak geliştiricilere tercih edilen araçlar ve çerçevelerle yapay zekayı eğitmek ve dağıtmak için sağlam ve açık bir platform sunuyor. Ayrıca, NVIDIA GPU’larda JAX desteği ve NVIDIA H100 ve L4 Tensor Core GPU’lar tarafından desteklenen Vertex AI örnekleri de duyuruldu.

Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, NVIDIA ile yapılan ortaklığın kapsamlı niteliğini vurgulayarak, makine öğrenimi geliştiricileri için son derece erişilebilir ve eksiksiz bir yapay zeka platformu sunmayı amaçladıklarını belirtti. NVIDIA’nın CEO’su Jensen Huang, üretken yapay zekadan hızlı ve etkili bir şekilde yararlanmak için işletmelere sağlanan çözümlerin altını çizdi.

Ortaklık genişlemesinin temel unsurları arasında büyük dil modellerinde gerçek zamanlı çıkarım için NVIDIA Grace Blackwell’in benimsenmesi, Grace Blackwell destekli DGX Cloud’un Google Cloud’a sunulması ve büyük ölçekli yapay zeka modeli eğitimini kolaylaştırmak için NVIDIA GPU’larda JAX desteği yer alıyor.

Ayrıca, NVIDIA NIM çıkarım mikro hizmetleri Google Kubernetes Engine’e (GKE) entegre edilerek işletmelerde üretken yapay zekanın dağıtımını hızlandıracak. Google Cloud ayrıca NVIDIA NeMo çerçevesinin platform genelinde dağıtımını kolaylaştırarak yapay zeka modellerinin eğitimini ve sunumunu otomatikleştirme ve ölçeklendirme becerisini geliştirdi.

Vertex AI ve Dataflow, NVIDIA GPU’lar için desteği genişleterek yapay zeka uygulamalarını yönetmek ve dağıtmak için ölçeklenebilir bir altyapı sağladı. Ortaklık, yapay zeka yığınının her katmanında lider yapay zeka yetenekleri sunma taahhüdünün altını çiziyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

samandag-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu