Haber

Gürespor Turgutlu engelini aştı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor, 12. hafta mücadelesinde konuk ettiği Turgutlu Belediyespor’u 78-69 mağlup etti. İrem Sözen maçın son anlarında sakatlanarak hastaneye kaldırıldı.

Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor, 12. hafta mücadelesinde Turgutlu Belediyespor’u Edremit Spor Salonu’nda konuk etti. Gürespor Başantrenörü Ahmet Taşkan, 3 yıl yardımcılığını yaptığı Turgutlu Belediyespor Başantrenörü Kaan Artun karşısında ilk rakip ve baş antrenör olarak sahaya çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi Zakyia Weathersby, pota altındaki etkileyici performansıyla ilk periyodu 24-17 önde tamamladı. İkinci periyoda karşılıklı basketlerle başlarken, ev sahibi gruptan Gizem Komutanoğlu ve İrem Sözen’in üç sayılık basketleri rakibinin onları yakalamasına izin vermeyerek farkı açtı. Periyodu 26-14 önde tamamlayan Melekler soyunma odasına 50-34 üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda konuk ekip farkı kapatmaya çalışırken Gürespor farkı kapatmadı ve periyodu 65-46 önde tamamladı. Final periyodunda Turgutlu temsilcisi savunmasını sertleştirip maça ortak olabilmek için rakip sahaya sayı baskısı yapsa da Körfez Melekleri sürprizlere izin vermeyerek salondan 78-69 ayrılmayı başardı. muzaffer Gürespor’da İrem Sözen maçın bitimine 9 saniye kala orta alanda topu yakalama çabasıyla yerde kaldı.

Oyuna devam edemeyen İrem Sözen, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. İrem Sözen’in sol dizinde ön çapraz bağ yaralanması olduğu öğrenildi.

Ferhatoğlu Edremit Belediyespor Başantrenörü Ahmet Taşkan, kazandıkları için mutlu olduklarını ancak İrem Sözen’in sakatlığı nedeniyle mutlu olmadıklarını belirterek, “Bugün başarılı bir basketbol ortaya koyarak nasıl kazanılacağını biliyorduk. Maçları kazanmak önemlidir ama sporcu sağlığı her şeyin üzerindedir. Sporcumuz İrem Sözen ağır bir sakatlık geçirdi. En iyi dileklerimizi iletiyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu