Haber

İmamoğlu: Biraz geç oldu ama en azından akılları başlarına geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da ‘KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evleri’ projesinin anahtar teslim törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “14 Mayıs itibarıyla seçimin hemen ardından kentsel dönüşüm doğru ve sağlıklı bir modelle tüm Türkiye’ye yayılacak. İstanbul’da geliştirdiğimiz modeli ülke geneline uygulayacağız.”

İktidarın İstanbul’da uyguladığı modeli kopyalayıp uyguladığını belirten İmamoğlu, “Bu kötü bir şey değil. İktidarın kopyalayıp uyguladığı bu modeli ilk yaptığımızda siz kurdunuz diye bizi yıkmaya çalıştıklarında” dedi. sitedeki “İstanbul yenileniyor” mekanizmasını, “Hadi sizde uygulayın” dedik. Biraz geç oldu ama en azından akılları başlarına geldi. Yeter ki doğru kopyalansın, doğru uygulansın, hiç önemli değil” dedi.

‘HAVAYA BAKARAK İŞ YAPAMAZSINIZ’

İmamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Mutabakat, tahliye, imalat dahil tüm süreçleri ‘İstanbul Yenileme’ modeliyle yürütülen ve anahtar teslimini nereye yapacağımız Bağcılar Kiraz Konutları Projesi Bugün hak sahiplerine, bu işi çok iyi bildiğimizin ve hatasız yaptığımızın açık bir göstergesidir.Bakın binaların hepsi 253 evi yıktık.Burası As Fatih Kent Sitesi 1992 yılında yapılmış.Eski site 2017 yılında riskli yapı ilan edildi.Site sakinleri uzun süre dönüşüm için çözüm aradılar.Sabit olmayan bloklarda korku içinde yaşadılar.Ne de olsa 2020’de yine bizim.Bizim teşviklerimizle iki- 3’te 3 çoğunluk geldiler Kiptaş’a başvurdular.Kiptaş örnek proje üzerinde çalışmaya başladı ve mimari projeyi site sakinleriyle paylaşıp beğenilerine sundu.Tam 2 yıl önce buranın yıkımına başladığımızda Nisan 2021’de arkadaşlarım 3 günde yıkılmasını planladılar ama tam zamanında 8 saatte yıkıldı O kadar kötü durumda bir binaydı ki. Bugün burada teslim ediyoruz. Bir örnek verelim. Bugün İstanbul’da kampanya yürüten aklın örneği; TOKİ, Tuzla’da 3 buçuk yılda ancak 508 konutun temelini atabildi. Bu yüzden arkadaşlarıma hep söyledim. Hava durumuna bakıp iş yapmayacaksın. Vatandaşla konuştuğunuz her işi zamanında teslim edeceksiniz. Bu nedenle Kiptaş’ın tüm çalışanlarına, buradaki müteahhit kardeşlerime, çalışanlarına, genel müdürüne ve yönetimine canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının ardından 253 konut ve 1 anaokulundan oluşan projenin anahtar teslimlerinin bir kısmı sahnede gerçekleştirildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu