Haber

İstanbul’da tedavi altına alınan 84 yaşındaki Medine Doğan, depremde yaşadıklarını anlattı.

Malatya’da kızıyla birlikte Kahramanmaraş’ta depreme yakalanan ve evindeki mobilya ve duvarlara düşmesi sonucu kol ve bacaklarından yaralanan 84 yaşındaki Medine Doğan, apartmanda yaşayanların gittiğini söyledi. deprem olduğunda dışarıda, ancak yaralı olduğu için yürüyemiyordu, kollarından tutup kucaklayarak dışarı çıkardılar.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören Medine Doğan, 7 katlı binanın giriş katındaki evinden kızının yardımıyla çıktı.

İlk sarsıntıda kol ve bacaklarından yaralanan Doğan, talebi üzerine bölgeden tahliye edilerek İstanbul’da yaşayan diğer kızı Nurgül Maluşaklı’nın yanına getirildi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine başvuran Doğan, beyin sarsıntısı sırasında aldığı yaralar ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle burada tedavi altına alındı.

Doğan, basına yaptığı açıklamada, deprem sırasında kendisinin ve kızının uyanık olduğunu söyledi.

Üzerlerine düşen duvarlardan ve mobilyalardan kaçtıklarını anlatan Doğan, “Kapıya geldik açılmadı. Kızım ‘Anne ben bu kapıları nasıl açacağım’ dedi. Dedi.Kapılar açılmıyordu.Vallahi bilmiyorum.’ dedi.

Doğan, kızının bu sırada apartmandaki diğer komşulara seslendiğini belirterek, “Gürültüden 15 daire çöktü. İsimlerini söylediler. Baktık hepsi geldi. Ama ben daha fazla yürüyemedim. .Bir ellerimden tuttular, sarıldılar, dışarı attılar.Kar yağıyordu, yağmur yağıyordu.” dedi.

Kurtarıldıktan sonra İstanbul’a geldiğini anlatan Doğan, “Olmayacakmış gibi baktık. ‘Evde yer olsun gidelim’ dedik. Bir kızım var burada ‘Nurgül’e gidelim.’ Dedim. Her şey oradaydı. Kabul edelim, bir şey görmedik.” ifadelerini kullandı.

Depremden ancak eşinin tesbihi ile kurtulmuştur.

Nurgül Maluşaklı, annesinin 20 yıl önce vefat eden eşinin tespihini alarak depremin olduğu gece evden çıktığını söyledi.

Maluşaklı, “Aslında gece gündüz yanındaydı. Uyurken tespihi hep elinde bulundururdu. Uyurken bileğine takar, uyanınca tekrar alır. bırakır.” söz konusu.

İstanbul’da ikamet ettiğini ve yılın belirli dönemlerinde ailesini ziyaret etmek için Malatya’ya gittiğini belirten Maluşaklı, şunları kaydetti:

“Şu anda hepimiz depremzedeyiz. Gönlüm gitti, babamın ocağı gitti, hayallerim gitti, çocukluğum gitti. Babamın mezarı sahipsiz kaldı orada. Kardeşlerimin her biri dağıldı, ailem dağıldı. Yukarı.Şu an sadece nefes alıyoruz.Gülemiyoruz,yemek yiyemiyoruz,uyuyamıyoruz.İnanıyorum ki Türkiye de aynı durumda.Türkiye depremzede, sadece orada yaşayanlar değil.”

ozvatan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu