Haber

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki olarak 40 ülkede hatim okundu.

40 ülkedeki medreselerde eğitim gören İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) öğrenci ve öğretmenleri, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakılmasına tepki olarak hatim okudu. bir.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, Katı Taraf Partisi’nin Danimarka lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan’a Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yaptığı eyleme izin verildiği hatırlatılırken, Kuran’ın yakılmasının apaçık bir suç olduğu ifade edildi. nefret ve insanlık suçu.

Açıklamada, bu çirkin saldırıya dünyanın dört bir yanındaki İDDEF medreselerinde hatim okuyarak tepki gösterildiği belirtildi.

“Milyonlarca Müslümanı ve Türkiye’yi nefretle hedef alan eylemi ve bunlara izin veren İsveç makamlarını şiddetle kınıyoruz. Kin ve küfürü her anlamda özgürlük kapsamına alan Batı zihniyetinin yıkılacağını belirtmek isteriz. Allah, Saff Suresi” “Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Ancak kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” komutlar.”

Açıklamada, İDDEF’in Gine, Somali, Etiyopya ve Hindistan’ın da aralarında bulunduğu 40 ülkede 100 eğitim merkezi ve 80 medresede okuduğu hatimlerin ardından Müslümanların birlik ve beraberliği için dualar okunduğu belirtildi.

haber-osmaneli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu