Ekonomi

JPMorgan, En Yüksek Seviyelerde Ticaret Yapan Hisse Senedi Negatif Risk/Ödül Oranı Sunuyor

JPMorgan analistleri Salı günü yayınlanan bir raporda, ABD’de artan ekonomik büyümenin, Avrupa’daki yavaşlayan ekonomik büyümeye kıyasla ABD ile Euro bölgesinin performansını karşılaştıran yatırım stratejilerini desteklediğini söyledi. Ancak, hisseler rekor seviyedeki en yüksek fiyatlarındayken hisse senedi alım satımındaki kâr potansiyelinin düşük olduğunu belirttiler.

Analistler, “ABD’de güçlenen büyüme ve Avrupa’da yavaşlayan büyüme ile çelişen ekonomik eğilimler, ABD ile Avro Bölgesi’ni birbirine düşüren yaygın bir yatırım stratejisini destekliyor” diye yazdı.

“Bu stratejiyi, ABD hisse senetlerine yapılan yatırımları Avro Bölgesi hisse senetlerine tercih ederek, ABD şirket tahvillerini Avro Bölgesi şirket tahvillerine tercih ederek, Alman devlet tahvillerini ABD Hazine tahvillerine tercih ederek ve ABD dolarını Avro’ya tercih ederek uyguluyoruz” diye devam ettiler.

Analistler ayrıca hisse senedi piyasasının iyimser fiyatlandırıldığına, az sayıda hisse senedinde yüksek yatırım yoğunlaşması nedeniyle hisse senedi piyasasının yapısının endişe verici olduğuna, yatırım seviyelerinin alışılmadık derecede yüksek olduğuna, hisse senedi değerlemelerinin yüksek kabul edildiğine, Federal Reserve’ün bu konuda endişe verici olduğuna inanıyor. piyasanın düşük faiz beklentisine cevap veriyor. Enflasyon ve uluslararası siyasi gerginliklere ilişkin risklerin tam olarak kabul edilmediğine dikkat çekti.

Bu nedenle, “kaydedilen en yüksek fiyattaki hisse senetleri ve çok dar olan şirket tahvili spreadleri ile karşılaştırıldığında kâr potansiyelinin düşük olduğu” sonucuna vardılar.

JPMorgan analistlerine göre uzun vadeli yatırımları destekleyen stratejilere geçici olarak ara vermenin zamanı geldi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

arguvanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu