Haber

Karaismailoğlu: Atatürk Havalimanı’nın açılması vizyonsuzların işi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün Avrasya Tüneli’nden geçen 100 milyonuncu aracın sahibine hediye ettikten sonra basın açıklaması yaptı.

Millet İttifakı’nın vizyon belgesinde yer alan İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yeniden hizmete açılacağına ilişkin açıklamayı eleştiren Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Vizyon belgesi dediğimiz bu 6+1 masalar bir vizyon belgesi açıkladılar. Bu bir vizyon belgesi değil, bir vizyonu kapatıp hiçbir şey yapmamakla ilgili bir belge. Ne olduğunu onlar da bilmiyor. Ulaştırma Bakanlığımızın ‘2053 Ulaşım Ana Planı’ndaki unsurlar kopyalandı.Havalimanını hepiniz biliyorsunuz arkadaşlar.Nüfusun ve hareketliliğin ortasında İstanbul’u hapseden bir hava limanıydı.Biz günleri unutmadık. uçaklar inmek için Marmara Denizi’nde saatlerce uçtuğunda Bakın Atatürk Havalimanı kapandıktan sonra E-5’te trafik yüzde 40’tı Bir de bakın uçakların saldığı emisyonların böyle ağır yerlerde insanların kafasına yağdığını biliyoruz. Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Yeşilköy gibi.Bu kadar büyük kapasiteli bir havalimanı yaptık.İşletme performansı bu kadar yüksek bir havalimanı yaptık.Böyle bir havalimanı varken bu kadar yakın mesafede.Başkasını işletmek havaalanı, ama bu tür vi’lerin işi ruhsuz insanlar r. Türkiye bu yatırımlarla önünü açtı” dedi.

Millet İttifakı’nın 30 Ocak’ta açıkladığı Ortak Mutabakat Zaptı’nda, “Atatürk Havalimanı’nı tekrar uçuşlara uygun hale getireceğiz, Esenboğa Havalimanı’nı ise yurt dışındaki Anadolu şehirleri için alternatif bir çıkış kapısı haline getireceğiz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu