Haber

Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti

Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Mohamad Alsharji, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. İki ülke menfaatlerinin ele alındığı görüşmede Önder Muhittin Böcek, “Ticari, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarımızla karşılıklı dayanışma içinde olacağız.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Mohamad Alsharji ile görüştü. Ziyarette Antalya Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Osman Ayık ve Yabancı Tahviller Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güçlü de hazır bulundu. Ziyarette, turizm başta olmak üzere iki ülke arasındaki çıkarların daha da güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Büyükelçi Alsharji’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, Antalya’nın turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Türk turizminin başkenti Antalya’nın 2022’de 13 milyon 400 bin yabancı turisti ağırladığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, 531 mavi bayrağın 229’unun Antalya’da olduğunu söyledi. Başkan Böcek, “Büyükelçimiz ve ticari, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarımızla karşılıklı dayanışma içinde olacağız.”

“Antalya bir çekim merkezi”

Kuveyt İstanbul Başkonsolosu Mohamad Alsharji, Türkiye ve Antalya’nın Kuveyt halkı için bir çekim merkezi olduğunu belirterek, “Yaz aylarında Antalya’da çok sayıda Kuveyt vatandaşımız oluyor. İstanbul Başkonsolosu olarak Antalya benim ilgi alanım içinde. Dolayısıyla, Antalya’yı ziyaret edip sizlerle görüşüyorum. Çok istiyordum” dedi. Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i yakından takip ettiğini söyleyen Büyükelçi Alsharji, “Belediye Başkanı olarak 20 yıldır yaptıklarınıza hayranım. Ayrıca kitabınızı çevirip okudum ve hayran kaldım. Çok etkilendim. Bu şehri çok seviyorum ve kitabınızı çok beğendim.Özellikle turizm alanında, “Tecrübeniz ve birikimlerinizle daha fazla Kuveyt vatandaşının Antalya’yı ziyaret etmesi için çalışacağız. Bunun için önümüzdeki yıl bir dizi etkinlik düzenlemek istiyoruz” dedi. – ANTALYA

haber-alasehir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu