Haber

Nevşehir’de 74 yılda yapamadığını 5 haftada yaptı.

Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Ayvalı köyünde yaşayan Fatma Yiğit köylerinde Köy Yaşam Merkezi’nde açılan okuma yazma kursuna katılarak 5 haftada okumayı öğrendi.

4 çocuğu ve 11 torunu olan Fatma Yiğit, yıllarca okumak istediğini ancak fırsat bulamadığını söyledi.

Ürgüp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Ayvalı köyündeki Köy Yaşam Merkezi’nde açtığı okuma kursuna katılan Fatma Yiğit, torunlarıyla birlikte okula gelerek okuma yazma öğrendi.

74 yaşındaki bayan okumayı 5 haftada öğrendi

5 haftada okumayı öğrendiğini söyleyen Fatma Yiğit, şimdiye kadar okumadığı için de sıkıntılı.

yiğit, “Dini kitaplar okumak için okumayı öğreniyorum. Şimdiye kadar çok telaş içindeydik. Okumak için zamanım yoktu. Okumak çok güzel bir şeydi ama çok geç kaldım. Okumayı çok istiyordum ama köyümüzde okuma kursu ve okul olmadığı için okumayı öğrenemedim. Şimdi bu fırsatı değerlendirmek istedim. 5 haftadır kursa geliyorum”söz konusu.

“Eşim gelmeden sattığı ürünlerin hesabını alacağım”

Aklının matematiğe ve dört işleme ulaştığını söyleyen Fatma Yiğit “Eşim ürettiğimiz ürünleri satmak için pazara gidiyor. O gelmeden sattığı ürünlerin hesabını alacağım” dedi.söz konusu.

74 yaşında olmasına rağmen 5 haftada okumayı öğrenen Fatma Yiğit’i Köy Ömür Merkezi’ndeki kursta ziyaret eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Fatma Yiğit’in elini öperek tebrik etti.

haberyayladagi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu