Haber

Ormanya’dan engelli leyleklere özel proje

Türkiye’nin en önemli kuş göç yollarından biri olan Kocaeli’de yorulan, yaralanan veya göçe katılamayacak durumda olan leylekler için Ormanya’da yeni bir proje hazırlandı.

Her yıl önemli bir kuş göçü rotası olan Kocaeli, binlerce leyleğe ev sahipliği yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ormanya’da bulunan Loving Storks House’da yorulan, yaralanan veya göçe katılamayan leyleklere kapsamlı bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri sunuyor.

 

FARKLI BOYUTLARDA YUVALAR

Tedavisi tamamlanan ancak tekrar göç etme gücü ve kabiliyeti olmayan leylekler için başlatılan proje kapsamında engelli leyleklerin üremeleri için gerekli koşullar sağlanacak. 120 ve 150 cm çapında 12 adet yuva, Fond Leylek Evi çevresindeki ağaçlara ve çatılara yerleştirilmek üzere hazırlandı ve montaj işlemleri Ormanya ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

 

ÖNEMLİ BULGULARA ULAŞILACAK

Biyolog, veteriner ve bakıcıların gözetiminde devam edecek olan süreçte engelli leyleklerin üreme biyolojisi ve davranışları hakkında değerli bulguların elde edilmesi bekleniyor. Engelli ve kısa mesafeli leyleklerin hangi yuvaları tercih edecekleri, tercih edeceklerse yuva yapma süreçleri, konum, yükseklik ve çaplarına göre öncelikli yuva tercihlerinin gözlemlenmesi planlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-emirgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu