Haber

Pakistan’da Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi’nden ülke çapında grev kararı

Pakistan’da Tahrik-i Lebbeyk Pakistan Partisi’nin (TLP) yüksek enflasyon ve petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle grev kararı almasının ardından ülke genelinde parti yandaşları kapılarını kapattı.

Geo News televizyonunun haberine göre TLP, ülkedeki yüksek enflasyon ve petrol fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek için grev kararı aldı.

TLP taraftarları ülkenin çeşitli şehirlerinde kapılarını kapattı.

Karaçi’de birçok otel ve dükkan grev kararı nedeniyle açılmadı.

Öte yandan kentte grevin yarattığı belirsizlik nedeniyle birçok okul eğitim-öğretimden vazgeçti.

Karaçi’nin Orangi Kasabasında protestocular lastik yaktı ve yolları kapattı.

Sind eyaletinin Dadu, Mirpur Mathelo, Obaro ve Ghotki gibi bazı bölgelerinde ticari faaliyetler askıya alındı.

Genç Tüccarlar Grubu lideri Malik Vajahat Mahbub Avan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel tüccarların TLP’nin grev kararına karşı çıktığını ve bugün dükkanlarını açık tutacaklarını söyledi.

Avan, ülkedeki ekonomik durum nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu belirterek, siyasi partilerden esnafın daha fazla zarar görmesine neden olmayacak protesto biçimleri bulmasını istedi.

Dış borç 274 milyar dolar

Nominal gayri safi yurtiçi hasılası 350 milyar dolar olan Pakistan’ın Merkez Bankası’nın elinde yaklaşık 4 milyar dolar döviz rezervi bulunuyor.

Yaşanan siyasi krizler ve enflasyondaki artışın yanı sıra geçen yıl yaşanan sel felaketi ve enerji kesintisi ülke ekonomisi üzerindeki baskıyı artırdı.

Pakistan’ın ulusal borcu, gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 80’ine tekabül eden 274 milyar dolar civarında. Bu da ülkeyi ekonomik şoklara açık hale getiriyor.

İslamabad yönetimi bu mali yılda yaklaşık 30 milyar dolar dış borç ödemek zorunda.

haberdomanic.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu