Haber

Sakarya’da bir kişi arsasını trafiğe kapattı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir kişi, sahibi olduğunu iddia ettiği araziden geçen ve mahalle girişi olan asfalt yolu kepçe yardımıyla kazarak trafiğe kapattı.

İddiaya göre, Güldibi Mahallesi’nde Metin Süyer isimli vatandaşa ait 1.950 metrekarelik tapulu arsanın bir kısmı Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince mahalleye giriş yolu yapılarak asfaltlanarak trafiğe açıldı. Mahallenin eski giriş yolunun kapatıldığını, yeni yolun kaydırıldığını belirten Süyer, yetkililerden yanıt alamayınca önce kürek yardımıyla mahallenin eski yolunu açtırdı, ardından da mahallenin eski giriş yolunu açtırdı. asfalt yolu kazarak trafiğe kapattı.

“Eski yolların yeri belli, arazimi kapatacağım”

Mahallenin eski yolunu temizleyip asfalt yolu kapattıran Süyer, “Avukatımla görüştüm. Bana yolu kapatmamı söyledi. Otoyolları kamulaştırma kararı aldı ve 15 yıldır bizi oyalıyor. Otoyolların yarısını kamulaştıracağım dedi.İstanbul’a gittik ama bizi İstanbul’a yönlendirdiler.İstanbul’la iletişime geçtiğimizde bize yetkili göndereceklerini bir keşif yapıp ona göre bizimle iletişime geçeceklerini söylediler ama arayan soran yok 3 yıldır bekliyorum güldibi mahallesi yolunu kapatacağım eski yolların yeri belli yerimi kapatacağım eski yolu da kurtaracağım otları söküp yeniden açsın bundan sonra karayolları kendi planını yapacak ben 25 yıldır mağdurum arazim temelli işgal edildi şimdi devlet büyüklerimden yardım istiyorum 10 civarı köy kuracağım Evler buraya “Çocuklarımdan biri oturacak herhalde, ben de oturacağım herhalde” dedi.

“Bu adam mahkemeye çıkarıldığı halde burayı sahiplenmeye çalışıyor”

Bölgeye gelen mahalle muhtarı Kazım Taşkın, “Güldübi Mahallesi muhtarı olarak ben daha önce bölüm çektiğimde Karayolları bu yolları açtı ve o günden beri bu yollar devam ediyor. Bu adam çalışıyor. Bu durum her ne kadar mahkemeye taşınmış olsa da burayı sahiplenmek, her zamanki gibi beni bir vaziyette bırakıyor. Geçenlerde beni tehdit etti. Bundan sonra onunla ilgilenmiyorum. Burada tek başına bir şeyler yapıyor” dedi. – SAKARYA

haberdumlupinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu