Haber

Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları Tahtalı Dağı’nda sona erdi

14. Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, Tahtalı Dağı’nda düzenlenen dağ etabıyla sona erdi. 42 ülkeden 400’ün üzerinde sporcunun katıldığı yarışlarda sporcular, 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü’nün (KEMK) Kemer Belediyesi desteğiyle düzenlediği yarışların ödül töreni, 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı zirvesinde gerçekleştirildi. 42 ülkeden 400’ü aşkın sporcunun katıldığı yarışların en zorlu etabı olarak nitelendirilen dağ etabında sporcular, deniz seviyesinden 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı. Yarış sırasında sporcular ormanlık alanlardan, su birikintilerinden, dar patikalardan ve dağlık alanlardan geçerken zaman zaman zorluklarla karşılaştı.

Rekabetin yoğun olduğu yarışların dağ etabını Güney Afrikalı Wade Young kazandı. Güney Afrikalı Travis Teasdale ikinci olurken, aynı ülkeden Matty Green ise üçüncü oldu.

Hedefimiz Dünya Şampiyonasını Kemer’de gerçekleştirmek

Cumhuriyetin 100’üncü yılında yarışların sorunsuz tamamlanmasından memnuniyet duyduklarını belirten Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, yaptığı konuşmada, “İlçemizin en iyi şekilde tanıtılmasından dolayı mutluyuz. Yarışan sporcuları tebrik ediyorum. Yarışta yer aldık. Hedefimiz dünya şampiyonluğunu Kemer’de gerçekleştirmek. Umarım bu gerçekleşir.” “Gerçekleşecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kemer Belediyesi olarak yarışlara büyük destek verdiklerini belirten Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Dört gün süren yarışlar güzel geçti. Denizden zirveye ulaştılar. Bu tür organizasyonları düzenlemek gerçekten çok zor. Ben isterim” dedi. 14 yıldır bu işe gönül veren KEMK Başkanı Semih Özdemir ve ekibine teşekkür ediyorum. “Kemer Belediyesi olarak her yıl yarışlara katılıyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz. Bu en iyi promosyondur. Yarışa katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum” dedi.

Koşuda dereceye giren sporculara Kaymakam Solmaz, Belediye Başkanı Topaloğlu ve Antalya Gençlik ve Gençlik Derneği ödüllerini verdi. Spor İl Müdürü Gürhan verdi. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu