Haber

Tokat’taki Cami İmamı Şaşırdı

Tokat’ta bir vatandaş, Taşlıçiftlik Fatih Camii’nin dilek ve dilek kutusuna not bıraktı. Notu okuyan İmam Mustafa Çakırtaş gördükleri karşısında şaşkına döndü.

Tokat Taşlıçiftlik Fatih Camisi’nin 3 yıldır imamlığını yapan Mustafa Çakırtaş, dilek ve şikayet kutusuna bırakılan notları okumak istedi. Harfleri tek tek inceleyen imam, mektubu okuduktan sonra hayrete düştü. Cami imamı Mustafa Çakırtaş dilek kutusunu kontrol ederken kutunun içinde bir not ve 100 lira para buldu. Notu ve parayı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Efendim, cep telefonumu caminin elektriğinden şarj ettim. Lütfen bu parayı elektrik faturası için kullanabilir misiniz? Haksızlık etmeyelim. Allah sizden razı olsun.” Notu görenler duygulandı.

“Mektup bizi duygulandırdı”

İmam Mustafa Çakırtaş, 3 yıldır Fatih Camii’nde görev yaptığını belirterek; “Camimiz yol kenarında olduğundan buradaki vatandaşlarımızın rahat etmesi için elimizden gelen her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Prizlerimiz dışarıda olup vatandaşlarımızın telefonlarını şarj edebilmeleri için açıktır. Vatandaşlarımız gerektiğinde kullanıyor. Bir vatandaş bize dokundu. Bize yüzlerce mektup yazıyorlar. Bu mektupları zaman zaman inceliyoruz. Şikayet varsa değerlendiriyoruz. Bu mektupta bir vatandaş, mağdur olmaması için buraya bir not ve 100 TL para bırakmıştı. Cep telefonuna kullandığı şarj nedeniyle haklarını ihlal ediyor. Paranın ölçüsü değerli değil ama son zamanlarda halkın haklarının ve devletin kamu malının hiçe sayıldığı bu dönemde, bu “Vatandaşlarımızın para ödemesi bizi duygulandırdı” Bu konuya dikkat edilmesi ve bu farkındalığın hala mevcut olması. Umarım herkes bu hassasiyeti gösterir ve kimse mağdur edilmez” dedi. – TOKAT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu