Ekonomi

Üretici kadınlar pazarda buluştu

MERSİN (İGFA) – Yoğurt Halinde kurulan stantlarda; Hatay’ın meşhur lezzetlerinden Tarsus’un Karakuş tatlısına, Gülnar’ın nohudundan Mut’un zeytinyağına, bal işlerinden ikramlıklara kadar birçok el işi Mersinlilerle buluşturuldu.

“Bu stantlarda el yapımı ürünlerimiz görülüyor”

Daha önce başka noktalarda kurulan kadın yapımcı stantlarında da yer aldığını söyleyen Zübeyde Şahin, şunları söyledi: “Yoğurt Pazarındayız. Kendi ürettiğimiz ürünleri eve getiriyoruz. Doğal ekşi mayalı ekmek yaparım, börek yaparım. Vahap Bey’e çok teşekkür ediyoruz, her anlamda desteğini esirgemiyor. Üreten tüm kadınlarımızın yanındadır. El emeğimiz bu stantlarda görülüyor”söz konusu.

6 Şubat’ta Hatay’dan Mersin’e geldiklerini anlatan Milya Fırsatbul, birçok farklı arıcılık çalışmasıyla stantta yerini aldı. Fırsat, “6 Şubat’tan itibaren kapılarını bizlere açan Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara destek olmak için bu tür stantlar açtığını çok iyi bildiğim için ‘bir gün Antakya’dan Mersin’e gelip bu stantlarda yer alacağım’ derdim. Gerçekten de her zaman kadını ön planda tutan bir belediyecilik anlayışı görüyorum.”dedi.

Hatay’dan gelen Vesile Gülen, Hatay’ın lezzeti olan el sanatlarını Mersinlilerle buluşturuyor. Gülen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti. “Hatay’dan depremzede olarak geldik. Hatay’ın ürünlerini ve lezzetlerini burada üretip satıyoruz. Allaha şükür ilgilendiler”söz konusu.

“Çocuklarım için doğal ürünlere kolayca ulaşma imkanım var”

Tribünleri ziyaret eden vatandaşlardan Pınar Erdaş, “İşe gidiyordum, her zaman yolumun üzerinde ve genellikle bu aktiviteye rastlıyorum. Çocuklarım için doğal ürünlere kolayca ulaşma imkanı buluyorum. Farklı alternatif ürünler vardı, ben de hoşuma gittiği için alışveriş yaptım.” söz konusu. Büyükşehir’in kadın yapımcılarının desteğini takdirle karşılayan Erdaş, şunları söyledi: “Sesimizin daha çok duyulması gerekiyor. Daha çok mecrada var olabilmemiz için bu tür etkinliklere daha çok yerde ulaşmamız gerekiyor” dedi.söz konusu.

Edibe Avcı, “Çok güzel, tertemiz. Kadınları tebrik ederim. Çok güzel ürünler yapıyorlar. İyi şanlar. Desteklenmek bir anne için de bir kadın için de güzeldir.”söz konusu.

Taksici Ziya Şat, “Buradaki etkinlikleri seviyorum. Mersinlilerin gelip görmesini istiyorum. Hamur işlerinden bala, tahıldan zeytine kadar çok güzel ürünler var” dedi.açıklamalarda bulundu.

Tarsus’ta da kadın imalatçılardan oluşan bir stant kuruldu.

Tarsus Kültür Parkı’nda kurulan kadın stantlarında; Tarsus iğne oyasından diğer el yapımı örme ürünlere, limonlu dondurmadan yöreye özgü mis kokulu hamur işlerine, karatavuk tatlısından lezzetli ürünlere kadar onlarca yemek var.

Tarsus için limonlu dondurma üreten ve ilk kez üretici stantlarında yer alan Semra Korkmaz, “Çok güzeldi. Limonlu dondurma satıyorum. Arkadaşlarla tanıştığıma memnun oldum”dedi.

İlk kez tribünlerde yer alan kadın yapımcılardan Leyla Sevilmiş, “Tarsus’a özgü biberimiz var. Yaprak dolması, sarımsaklı köfte ve biber dolması yaptım. Herkesi bekliyoruz. Tüm Tarsusluların ürünlerimizi tanımasını ve tatmasını bekliyorum” dedi.söz konusu.

Mis kokulu çörekler ve yöreye özgü diğer yiyeceklerin arasında da ürünler yapıp satan Sibel Oğur, “Bu işi yapmayı seviyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu bu stantlarda ürünlerimi sergilemek bana büyük keyif veriyor. Burada ürün satıyoruz, satışlarımız iyi. Bize ek katkı sağlıyor”terimleri kullandı.

haber-melikgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu