Haber

22 yılda 5 kez parti değiştirdi: Son durağı AK Parti oldu

Üç dönem Van Başkale Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 22 yılda 5 kez parti değiştiren İskender Ertuş, üçüncü kez AK Parti’ye katıldı.

Bu süreçte Ertuş’a 2015’te Selahattin Demirtaş, 2016’da Recep Tayyip Erdoğan ve 2022’de Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti rozeti verildi.

DEMİRTAŞ, ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ROZET TAKTI

1989-2002 yılları arasında DYP’den Van’ın Başkale İlçesi’nde üç dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Ertuş, 2002’den sonra AK Parti’de devam etti.

Ertuş, ‘Çözüm Süreci’yle HDP’ye geçti. 2016’daki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AK Parti’ye dönen Ertuş, 2022’de CHP’ye katıldı.

Artı Gerçek’e göreErtuş geçtiğimiz günlerde üçüncü kez AK Parti’ye geçti.

DYP’den ayrıldıktan sonra uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapan İskender Ertuş, çözüm süreci devam ederken 2015 yılında HDP’ye geçti. Van’da Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen mitingde dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ertuş’a parti rozetini verdi.

Ertuş, 7 Haziran 2015 Seçimleri öncesinde de HDP’ye milletvekili adayı olarak başvurmuştu.

İskender Ertuş, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından HDP’den ayrılarak AK Parti’ye döndü.

Bu kez Recep Tayyip Erdoğan parti rozetini taktı.

24 Haziran 2018’deki erken seçimlerde Van Milletvekili adayı olarak başvuran Ertuş listeye giremedi.

2022 yılında CHP’ye katılan Ertuş’a parti rozeti dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verildi. Bu kez Van milletvekili olmak için CHP’den aday olarak başvuran Ertuş, listede yine yer bulamadı.

CHP, Ertuş’un partiye katıldığı dönemde Başkale ilçesindeki oy oranını yüzde 2’den yüzde 6’ya çıkardı.

AK PARTİ’YE 1840 ÜYE İLE KATILDI

CHP’de siyasi hayatı kısa süren İskender Ertuş, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez AK Parti’ye katıldı. AK Parti Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan, sosyal medyada yayınladığı bir görüntüyle Ertuş’un AK Parti’ye dönüşünü duyurdu.

Van ve Hakkari’de yaşayan Ertuşi aşiretinin liderlerinden İskender Ertuş’un 1840 üyeyle birlikte AK Parti’ye katıldığı açıklandı.

haber-hekimhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu