Haber

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Cumhurbaşkanı Basın Mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Her sıkıntıya düştüğümüzde olduğu gibi bu büyük felakette de kadınlarımızın önemini bir kez daha gördük. Kadınların duruşu, cesareti, fedakarlığı ve şefkatiyle ülkemizden hiçbir zaman umudumuzu yitirmiyoruz.”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir açıklama yayınladı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen büyük depremle Hatay Defne’ye giden ve depremzedelerin ve bölgenin yaralarını sarmak için çalışan Önder Büyükakın, “Orada kadınların mücadelesini gözlerim dolu izledim. . Öncelikle bu yılki 8 Mart’ı tüm çileli kadın ve kardeşlerime ithaf etmek istiyorum. Mücadele ve cesaretleriyle umudumuz oldular ve olmaya da devam ediyorlar. Bu ülke kadınlarıyla yeniden ayağa kalkacaktır” dedi.

Başkan Büyükakın şöyle devam etti:

Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hatay’da evladını kaybeden annelerin diğer çocuklara yetiştiğine şahit oldum. Annelerin yokluğu varlığa, zorluğun nasıl kolaylığa dönüştüğünü gördüm. Biz Kara Fatmalar ve Hatun Nineler bitmeyecek. Bunu kelimelerle değil, özde hissettim. Bu nedenle bu yılki 8 Mart’ın hepimiz için çok anlamlı olduğunu biliyorum. Kızlarımız, bacılarımız, annelerimiz bu ülkenin baş tacıdır. Varlığın için teşekkür ederim. Daha güzel günler görmek ümidiyle, başta depremzede olan tüm kardeşlerim olmak üzere ülkemin tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu