Ekonomi

BAKKA heyeti BEBKA’da deneyimlerini paylaşıyor

BURSA (İGFA) –Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nı (BEBKA) ziyaret etti.

BAKKA Sürdürülebilir Kalkınma Birim Lideri Ümran Öztürk Can ve birim uzmanları, Planlama Birim Lideri Elif Boz Ulutaş’tan, BEBKA’nın 2018 yılından bu yana yürüttüğü Girişimcilik Ekosistemini Geliştirme Sonuç Odaklı Programı kapsamında sağladığı güçlendirme ve girişimcilik programları hakkında bilgi aldı.

ÖRNEK OLAN BEBKA TEMELLİ KURUM VE ORGANİZASYONLAR

BAKKA heyetinin ziyaretinde, BEBKA’dan girişimcilik ve genç istihdamı kapsamında aldıkları desteklerle veya işbirlikleri yoluyla çeşitli projeleri hayata geçiren kurum ve kuruluşlar yerinde incelemelerde bulundu. Başarılı projelerin yaygınlaştırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında; Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO), Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi, Ermetal Teknolojik Eğitim Vakfı (ERTEV), Bursa Model Fabrika, Bursa Teknik Üniversitesi Bursa Teknoloji Transfer Ofisi, Symbiosis Activity ve TİM-TEB Enterprise Residence ziyaret edildi.

BEBKA’yı temel alan Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde sosyal girişimcilik programları ve işbirliği konuları ele alınırken, Hülya Aras “Symbiosis Activity” ziyaretinde merkezin faaliyetleri ve toplumsal faydayı artıracak iş fikirleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ajans tarafından desteklenen bir sosyal girişim.

Ardından BAKKA heyetinin Bursa Uludağ TTO ziyaretinde girişimcilik programları ve ULUKOZA Mentor Programı ile ilgili detaylar ve işbirlikleri masaya yatırıldı. Aynı zamanda ULUTEK Teknopark içerisinde yer alan TİM-TEB Girişimcilik Rezidansı ziyaret edilerek ‘Start Up and Scale Up’ kategorisinde girişimciler için düzenlenen programlar paylaşıldı. Bursa Teknopark’ta BEBKA ile uyum içinde yürütülen SeedUP Yenilikçi Girişimcilik Programı’nın detayları konuşulurken, BEBKA’nın temelleri ile ERTEV’de hayata geçirilen genç istihdam projesi yerinde incelendi. BAKKA yöneticileri, deneyim paylaşımı amacıyla gerçekleştirilen tüm ziyaretlerin son derece faydalı olduğunu belirtirken, Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak ve ekibine teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu