Ekonomi

BorgWarner, LFP pil paketleri üretme haklarını güvence altına alıyor

AUBURN HILLS, Mich. -BorgWarner Inc. (NYSE: BWA), Avrupa’da ticari araçlar için tercih edilen lityum demir fosfat (LFP) akü paketi üreticisi olmak amacıyla BYD Company Limited’in bir yan kuruluşu olan FinDreams Battery ile stratejik bir ilişkiye girdi. , Amerika ve Asya Pasifik’in bazı kısımları. Anlaşma, BorgWarner’a sekiz yıl boyunca FinDreams Battery’nin blade hücrelerini kullanarak LFP pil paketlerini yerelleştirme konusunda münhasır haklar veriyor.

Ortaklık koşulları kapsamında BorgWarner, FinDreams Battery’nin gelişmiş blade hücrelerine erişimin yanı sıra pil paketi tasarımı ve üretim süreçlerine ilişkin fikri mülkiyet haklarına da sahip olacak. İşbirliği, ticari araçlarda maliyet rekabetçiliği ve artan küresel önemiyle dikkat çeken LFP hücre teknolojisine yönelik artan talebi karşılamayı amaçlıyor.

BorgWarner Başkanı ve CEO’su Frédéric Lissalde, FinDreams Battery’nin LFP pil endüstrisindeki yirmi yılı aşkın deneyimine atıfta bulunarak şirketin teknoloji ve ortaklık konusundaki heyecanını vurguladı. FinDreams Battery Başkanı ve CEO’su Micheal de benzer duyguları dile getirerek, ticari araçların elektrifikasyonunu uluslararası düzeyde hızlandırmak için iş birliği çabalarına vurgu yaptı.

BorgWarner’ın bu hamlesi, mobilite endüstrisindeki uzun süredir devam eden yenilik geleneğiyle uyumludur. Şirket, 130 yılı aşkın bir süredir pazara yeni mobilite çözümleri sunma konusunda ön saflarda yer alıyor ve şu anda daha temiz ve daha güvenli bir geleceği desteklemek için e-Mobiliteyi geliştirmeye odaklanıyor.

Bu rapor BorgWarner’ın basın açıklamasından alınmıştır.yönetimin mevcut beklentilerine dayanan ve gerçek sonuçların önemli ölçüde farklılık göstermesine neden olabilecek risklere ve belirsizliklere tabi olan ileriye dönük beyanlara dayanır ve bunları içerir.

InvestingPro İçgörüleri

BorgWarner Inc. (NYSE:BWA) FinDreams Battery ile yeni bir girişim başlatıyor; InvestingPro’nun finansal ölçümleri ve analist perspektifleri şirketin mevcut piyasa durumuna ilişkin kapsamlı bir anlık görüntü sağlıyor. Yaklaşık 7,4 milyar dolarlık piyasa değeri ve 12,55 fiyat/kazanç (F/K) oranıyla BorgWarner piyasada oldukça pahalı görünüyor. 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı 9,25 olup, şirketin esasları göz önüne alındığında potansiyel olarak daha cazip bir değerlemeye işaret ediyor.

Finansal performans açısından BorgWarner, 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %10,14’lük gelir düşüşüyle ​​zorluklarla karşı karşıya kaldı. Ayrıca şirketin aynı dönemde brüt kar marjı %18,09 olarak gerçekleşti; bu da zayıflık gibi bazı baskıları yansıtıyor. InvestingPro İpuçları tarafından vurgulanan brüt kar marjları.

Gelir ve hisse fiyatlarındaki son düşüşlere rağmen, BorgWarner’ın mali istikrarı, temettü ödemelerini art arda 11 yıl boyunca sürdürebilmesiyle öne çıkıyor. Analistler bu yıl satışlarda düşüş beklese de, hissedarlara değer geri dönüşündeki bu tutarlılık, şirketin mali yönetiminin bir kanıtıdır. Ayrıca, şirketin nakit akışlarının faiz ödemelerini yeterli düzeyde karşılaması ve likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, sağlam bir likidite pozisyonuna işaret etmektedir.

InvestingPro Tips ayrıca, hisse senedinin geçen hafta ve altı ayda önemli bir darbe almasına ve 52 haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görmesine rağmen, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını ve son on iki ayda da kârlı olduğunu varsaydığını ortaya koyuyor. BorgWarner’ın finansallarını ve geleceğe yönelik beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar, https://www.investing.com/pro/BWA adresinde 11 ek InvestingPro İpucu bulabilirler. Yatırım stratejinizi geliştirmek için PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinizde ek %10 indirimden yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberbayat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu