Haber

Çin ve Lübnan, Resmi Pasaport Sahipleri İçin Vizesiz Seyahat Anlaşması İmzaladı

BEYRUT, 30 Kasım (Xinhua) — Lübnan’daki Çin Büyükelçiliği’nin yaptığı açıklamaya nazaran Çin ve Lübnan Salı günü diplomatik, özel, hizmet pasaportu ve kamu işlerine yönelik pasaport sahiplerini vize kurallarından muaf tutan bir mutabakat imzaladı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada mutabakatın, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bou Habib ile Çin’in Lübnan Büyükelçisi Qian Minjian arasında imzalandığı belirtildi.

Bou Habib; Lübnan’ın, Çin’in uluslararası toplumdaki rolünü son derece takdir ettiğini ve ikili uygulamaya dönük işbirliğinin daha fazla sonuç üretmesi için çalışırken Çin’le olan dostça işbirliği ve yakın alışverişleri sürdürmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Qian ise Çin Komünist Partisi’nin Ekim’de gerçekleştirdiği 20. Ulusal Kongresi’nin önde gelen başarıları ve önemi hakkında bilgi vererek Çin’in dış dünyaya açılma, dünya barışını muhafaza ve ortak kalkınmayı kararlı biçimde teşvik etme formundaki temel siyasetine bağlılığını sürdüreceğini lisana getirdi.

“Çin’in kalkınma ve dışa açılması, Çin’le Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin gelişimine yönelik yeni fırsatlar sunmuştur” diyen Qian, Çin’in Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesinde Lübnan’la uygulamaya dönük işbirliğini artırmaya hazır olduğunu teyit etti.

Büyükelçi, Çin’in çeşitli alanlarda Lübnan’la olan alışveriş düzeyini artırmaya ve insanlık için ortak geleceğe sahip bir toplululuk inşasını ilerletmeye istekli olduğunu kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu