Haber

“Memleketin anahtarı HDP/PKK değil, aziz milletimizdir”

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 14 Mayıs seçimlerinden sonra ikinci türe geçilirken, Millet İttifakı’nın telaffuz değişikliklerini “Mevsimsel milliyetçilik” sözleriyle eleştirdi.

14 Mayıs seçim sonuçlarının siyasete ve topluma dair birçok mesaj içerdiğini söyleyen İsmail Ok, 14 Mayıs seçimlerinde vatandaşların terör örgütlerine karşı net bir tavır sergilediğini belirtti.

AK Parti Milletvekili İsmail Ok yaptığı açıklamada, “Uzun süredir Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan biri de muhalefetin terör örgütlerini ve siyasi uzantılarını meşrulaştırmaya çalışmaktı. Önce muhalefet kendi tabanını seçimin yapılamayacağına ikna etti. HDP/PKK’nın oyu olmadan kazandı.Daha sonra muhalefet seçmeni oyladı.PKK/HDP propagandası Selahattin Demirtaş üzerinden bu sapık cinayet şebekesi üzerinden yapıldı.Bu siyasetin sonucu 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarıyla eşdeğerdir. Sonuçlar Millet İttifakı için yıkıcı, necip milletimiz için gurur verici. Ne yani HDP/PKK kilit parti değil, önemli. Karar aziz milletimizin kararıydı” dedi.

“Cumhur İttifakı’na da katıldım”

Siyasi hayatı boyunca milliyetçi çizgiden hiç ayrılmadığını, siyasi ilke ve koordinatlarının millet ve devlet politikası olduğunu söyleyen İsmail Ok, Kemal Kılıçdaroğlu’nu terörist Selahattin Demirtaş’ın söylemleri üzerinden eleştirdi. Ok, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28.05.2022’de Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’ndaki sözleri tehlikenin ve pazarlığın boyutunu gösterdi. Demirtaş’ın serbest kalmasını istemiyorum. Balıkesir Kuva-yı Milliye ilçesi milletvekiliyim. Ben bu şehrin çocuğuyum. İçinde büyüdüğüm siyasi geleneğim ve yaşam tarzım buna asla izin vermez. Demirtaş’ı isteyenler bize katılsın diyorsanız Demirtaş ve ondan kaç tane göreceğiz.” Sadece Cumhur İttifakı bu emeği verir. 14 Mayıs seçim sonuçlarında halkımızın bizim yerimize yaptığını görmekten mutluyuz” dedi.

“Demirtaş, Apo ve FETÖ ülkenin tek sorununun bu olduğunu düşündü”

Millet İttifakı’nın 14 Mayıs seçimlerindeki başarısızlığının nedenlerini dile getiren Milletvekili İsmail Ok, “Millet İttifakı’nın son iki yıldır izlediği siyaset, yerli ve milli durumdan ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Tüm dünyayı saran ülkemizde pandemi sürecinde vatandaşlarımız yaklaşık bir yıldır salgın nedeniyle sokağa çıkamadı.Bu durum tüm dünyada olduğu gibi ekonomimizi de derinden sarstı. ki, Rusya-Ukrayna savaşı son günlerimizin dibinde çıktı.Pandemi yaraları sarılırken, sınırımızdaki savaş tüm dünyayı kıtlıkla imtihan etti.Çok şükür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle , bu da aşıldı.Bütün dünya Cumhurbaşkanımızı tebrik ederken, Millet İttifakı ABD ve AB’yi selamlayarak ‘Neden Ukrayna’nın tarafını tutmuyoruz? Dünya tarihinde benzeri görülmemiş şiddette iki deprem yaşadık ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı böyle bir girdap içinde mücadele ederken, Kılıçdaroğlu Millet liderliğindeki Millet İttifakı Selahattin Demirtaş’a özgürlük, KHK’li tüm FETÖ’cülere görevlerine dönme sözü, FETÖ’cülere ev hapsi sözü verdi. bebek katili Apo. Sanki ülkenin sorunları bunlar. Bunlar ABD ve AB’nin endişeleri. Maalesef Millet İttifakı bu sorunları kendisine misyon edinmiştir” dedi.

“1921 Anayasası ile özerklik sözü verdiler”

Millet İttifakı’nın milliyetçiliğini sorgulatan adımları değerlendiren İsmail Ok, “Milli İttifak, 28 Şubat 2022 tarihli ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Uzlaşma Metni’ ile bizleri gayrete sevk etti. daha kapsayıcıydı şimdi devlet kurulmamıştı.fiili osmanlı devam ediyordu ve devlet sistemi vardı hdp/pkk ile ortak hazırlanan bu 1921 anayasa önerisi ülkenin parçalanması anlamına geliyordu. Bu süreçte kenarda durmamız ne büyüdüğümüz şehrin adı ne ekmeğini suyunu içtiğimiz ülkemizin adı bize yakışmaz.Karıncalar gibi mutlaka tarafımızı tuttuk ve yanıyoruz. Bugüne kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten daha mı akıllı?”

Kemal Kılıçdaroğlu’nu her fırsatta eleştiren, belediyelere bir daha kayyum atanmayacağını ve yerel yönetimlerde özerklik şartı getirileceğini dile getiren Ok, “Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve AB’nin kendisine verdiği ödevleri hiçbir zaman ihmal etmedi. Bölgesinde güçlü yerine oyun bozan, oyun kuran, illere bölünmüş bir Türkiye.Ülke ilmek ilmek görevini yaptı.Yeni nesillere bıraktı.Bugün koruma altına imza atan tek ittifak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üniter devlet yapısının mutabakat zaptı ile Cumhur İttifakıdır” dedi.

“İYİ Parti hiçbir zaman kurulmadı”

İYİ Parti ile ilgili de açıklamalarda bulunan İsmail Ok, “Adı gibi vatansever ve niyeti yeterli insanlar bir araya gelerek İYİ Parti’yi kurdular. Ama ne yazık ki Meral Akşener kısa sürede gerçek yüzünü ortaya çıkardı. partiyi önce Sorosçu sonra milliyetçi ve siyasetçilerle doldurdu.Davacıları tasfiye etti.Kurucu tüm il ve ilçe liderlerini görevden alarak partinin istediği yere yerleşmesini sağladı.FETÖ ile çalışan tüm isimler partiden gönderilirken, FETÖ’cü isimler partiden gönderildi. yerlerine getirildi.

Milliyetçiler ve davacılar partiden tasfiye edilirken, yerlerine HDP/PKK sevdalıları ve LGBT’li başkan yardımcıları atandı. Bu nedenle partinin ben dahil 200 kurucu yönetim kurulu üyesinin yarısı istifa etti. İYİ Parti’de hala vatanını milletini seven iyi niyetli insanların olduğunu biliyorum. Ancak bunların hala Meral Akşener tarafından kullanıldığını ve kandırıldığını bilmiyorum. 2017 yılında ‘Selahattin Demirtaş, Meral Akşener’e kahvaltıya gelmek isteyecek ve Akşener bu teklifi kabul edecek’ denilse UYGUN Parti kurulur mu? 2017’de ‘2023’e geldiğimizde Kemal Kılıçdaroğlu’nu HDP ile ortak aday olarak Cumhurbaşkanlığı Adayı yapıp destekleyeceğiz’ denilse UYGUN Partisi kurulur mu? Tabii ki kurulmadı. YETER Partisi seçmeninin bu konuları yeniden düşüneceğine inanıyorum” dedi.

“Tarihi bir farkla yine Erdoğan”

Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tip öngörüleri anlatan İsmail Ok, tarihi bir farkla Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini söyleyerek, Sinan Ogan ve Çet İttifakı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“28 Mayıs’ta tarihi bir farkla seçimin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine sonuçlanacağını göreceksiniz. Çünkü halkımız bu süreçte Cumhur İttifakı’nın bir pazarlık ittifakı değil, bir ittifak ittifakı olduğunu yeterince gördü. Prensip, fikir, ideal.Cumhurbaşkanımız kimseyle pazarlık yapmadı dedi.Çok sandalye ayırmadı.Vatanını seven herkesi bu ittifaka davet etti, ayrılmaz olanı savunan herkese gönlünü açtı. Eğer Sinan Ogan da kendisini milliyetçi görüyor ve savunuyorsa, bakanlık kendisine cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için terör örgütlerini, ışığını ise Öcalan’ı seçmiştir. . Bu durum savunduğu tüm maliyetleri aşağıya çekiyor. Siyasi hayatı resmen biter, halkımız unutmaz, tarihe iz bırakır.” – BALIKESİR

haberergene.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu