Haber

Mukteda Sadr, Irak hükümetine ABD Büyükelçiliği’ni kapatma çağrısında bulundu

Iraklı Şii lider ve Sadr Hareketi Başkanı Mukteda Sadr, Irak hükümetine çağrıda bulunarak, “Irak parlamentosundaki tüm gruplara ABD Büyükelçiliği’nin kapatılması yönünde oy vermeye çağırıyorum.”

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 21’inci gününde de devam ediyor. Irak’taki Şii lider Mukteda Sadr, tüm dünyada tepki çeken İsrail saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in en büyük destekçisi ABD’ye tepki göstererek, “Irak hükümetini ve Irak parlamentosundaki tüm grupları, İsrail’in kapatılması için özel çıkarlar için değil, kamu yararı için oy kullanmaya çağırıyorum” dedi. Terörist siyonistlere sınırsız destek sağlayan ABD büyükelçiliği.” kullanılmış.

Kararın onaylanması halinde ABD Büyükelçiliği diplomatlarının korunması gerektiğini belirten Sadr, “Irak’ın güvenliğine zarar vermeye çalışan kibirli milislere fırsat verilmemelidir.”

Sadr, önerisinin Irak hükümeti ve parlamentosu tarafından dikkate alınmaması durumunda farklı bir tutum sergileyeceğini belirterek, destekçilerini bireysel hareket etmemeleri ve hiçbir şekilde silah kullanmamaları konusunda uyardı.

Öte yandan Sadr’ın çağrısı üzerine Irak Parlamentosu üyesi Burhan el-Mamuri, yaptığı açıklamada Sadr Hareketi Başkanı Mukteda Sadr’ın daveti üzerine parlamentoda imza toplama kampanyası başlatacağını duyurdu.

ABD üslerine saldırı

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki baskınlarının ardından Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırıların artması üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı, zaruri olmayan çalışanlara ve diplomat ailelerine Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Başkonsolosluğu’ndan ayrılma talimatı verdi. ABD Savunma Bakanlığı, İran yanlısı silahlı grupların Irak’taki üslerine haftada 12 kez, Suriye’deki üslerine ise 4 kez saldırdığını duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı da bu saldırılara uygun zamanda karşılık verileceğini duyurdu. -ERBİL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu