Haber

TOFAŞ İspanya deplasmanında mağlup oldu

BURSA (İGFA) – Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde (BCL) son 16’da mücadele eden TOFAŞ, I. Lig’in ilk hafta maçında İspanya temsilcisi Unicaja Malaga’ya konuk oldu. Mavi Yeşilliler, Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena’da oynanan karşılaşmaya Marcus Denmon, Caleb Homesley, JJ O’Brien, Luke Maye ve Zeljko Sakic’le başladı ve ilk basketini JJ O’Brien’la attı. Bursa ekibi, Zeljko Sakic, JJ O’Brien, Lule Maye ve Caleb Homesley’nin sayılarıyla 3. dakikada 2-11 öne geçince Unicaja Malaga’nın molası geldi. Devre arasında 5-0’lık seriyle dönen İspanyol temsilciye TOFAŞ, Zeljko Sakic ve Marcus Denmon’un üçlüğüyle karşılık vererek 5. dakikada farkı çift hanelere (7-17) çıkardı ve ilk devreyi kapattı. Luke Maye’in basketiyle çeyrek 17-21 önde.

İkinci periyoda Luke Maye’nin sayılarıyla başlayan TOFAŞ Basketbol Takımımız, 21-25’ten sonra rakip takımın 14-0’lık seriye girmesiyle 17. dakikada 35-25 geriye düştü. Sima ve Carter’ın basketleriyle seri 20-0’a yükselirken, ilk yarı Zeljko Sakic’in serbest atışları ile Unicaja Malaga’nın 41-27 üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı üç sayılık basketlerle başlarken, Luke Maye’in üçlüğüne Tyson Carter cevap verdi. Bursa ekibi, Omar Prewitt’in üçlüğü sonrasında Zeljko Sakic ve Omar Prewitt’in sayılarıyla farkı kapatmaya çalışsa da 27.40’ta fark 20’ye çıktı: 57-37. Çeyreğin sonunda Marcus Denmon, Luke Maye ve Zeljko Sakic ile sayılar bulan TOFAŞ, son çeyreğe 64-45 geride girdi.

TOFAŞ Basketbol Takımı, dördüncü periyodun başında Özgür Cengiz ve JJ O’Brien’ın sayılarıyla farkı 14 sayıya (64-50) çıkarırken, ardından JJ O’Brien, Lule Maye ve Tolga Geçim’le skor üretmeye devam etti. Zeljko Sakic’in basketleri potanın altında. Tolga Geçim’in üçlüğü 3.26 kala farkı tek hanelere indirdi: 74-65. Ancak bu bölümde rakibine 8-0’lık seri sağlayan TOFAŞ, son 2 dakikaya 82-65 geride girerek karşılaşmayı 89-70 mağlup etti.

TOFAŞ’ta Malaga deplasmanında Zeljko Sakic 21 sayı kaydetti; Luke Maye 18 sayı; JJ O’Brien 11 sayı attı; Grip enfeksiyonu geçiren Cassius Winston ve maç öncesinde dizinde ağrı hisseden Austin Wiley maçta forma giymedi.

TOFAŞ Basketbol Takımı, son 16’daki bir sonraki maçını 31 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de Fransız temsilcisi SIG Strasbourg’a karşı oynayacak. Mavi Yeşilliler, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında 28 Ocak Pazar günü saat 20.30’da evinde Yukatel Merkezefendi Belediye ile mücadele edecek.

seyhanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu