Haber

Şahap Kavcıoğlu kimdir? Şahap Kavcıoğlu kaç yaşında, nereli? Şahap Kavcıoğlu biyografisi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? Şahap Kavcıoğlu kimdir, Şahap Kavcıoğlu kaç yaşında, nereli? Şahap Kavcıoğlu kimdir? Şahap Kavcıoğlu kaç yaşında, nereli? Şahap Kavcıoğlu biyografisi! Detaylar burada…

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

23 Mayıs 1967’de Bayburt’ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsü’nden Kontrol Uzmanı olarak mezun olduktan sonra Hastings College’da İşletme okudu. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde tamamladı.

Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı görevlerinden sonra Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili seçilen Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve Parlamentolar Arası Birlik Üyesi olarak görev yaptı. (PAB) Türk Grubu. Ağustos 2018 tarihinden sonra Kavcıoğlu, T.VakıfBank TAO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve T.VakıfBank TAO’nun iştiraki olan Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Kavcıoğlu, 19 Mart 2021’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu