Dünya

Anadolu Isuzu’nun ihraç ettiği araç sayısı 20 bine ulaştı

Anadolu Isuzu, dünya pazarlarına ihraç ettiği araç sayısını 20 bine çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Anadolu Isuzu, yurt dışı pazarlardaki yükseliş ivmesini 2022 yılında da yüksek adetli teslimatlarla sürdürdü.

Ürettiği yenilikçi midibüs ve otobüslerle yurt içinde olduğu kadar dünya pazarlarında da değerli başarılara imza atan Anadolu Isuzu, 20 bininci aracını Almanya pazarına teslim etti.

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ürettiği çevreci, sessiz, konforlu ve güvenli, yenilikçi ve çevreci midibüs ve otobüsler, dünyanın birçok şehrinde belediyelerin ve ulaşım operatörlerinin güncel ihtiyaç ve taleplerini karşılıyor.

“Yenilikçi ve çevreci araçlarımızla dünya pazarlarında önemli bir yükseliş ivmesi yakaladık”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan şunları söyledi:

“Anadolu Isuzu olarak yurt dışında mevcut pazarlarımızda her geçen yıl konumumuzu güçlendiriyor, yeni pazarlara açılıyoruz. Son dönemde yenilikçi ve çevreci araçlarımızla dünya pazarlarında değerli bir yükseliş ivmesi yakaladık. sattığımız araçları müşterilerimize zamanında teslim ediyor olmamız da bir başka gurur kaynağımızdır.Dünya şehirlerinin güncel talep ve öncelikleri doğrultusunda geliştirdiğimiz ve ‘kişiye özel imalat’ anlayışı ile ürettiğimiz çevreci ve modern araçlar. ‘ modelleri başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere tüm dünyada ilgi ve beğeni topluyor. İhracat tarihimizde kendi rekorlarımızı kırdığımız bir dönemde bugüne kadar ihraç ettiğimiz araç sayısı 20. Çok memnunuz. 20 bininci aracımızı Almanya pazarına çıkarmak. Anadolu Isuzu olarak Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına ve ihracatına katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Anadolu Isuzu, araçlarını 45 ülkeye ihraç ediyor

Ürettiği midibüs ve otobüsleri 2022 yılı itibarıyla 45 ülkeye ihraç eden Anadolu Isuzu, son dönemde başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa pazarlarındaki varlığını güçlendirmeye devam etti.

Dünyanın en büyük üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük otobüs pazarı olan Almanya’ya otobüs ihracatı gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza attı. Böylece Anadolu Isuzu, Türkiye’den Almanya’ya en fazla otobüs ihraç eden ilk yerli üretici oldu.

Anadolu Isuzu, 2021 yılsonu itibarıyla sadece Fransa pazarına sattığı midibüs ve otobüs sayısını 1.000’e çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu