Haber

CHP Milletvekili Gürer, çiftçilere 5 bin lira ikramiye verilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere ödenecek bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiyenin ziraat odasına kayıtlı çiftçilere de verilmesi gerektiğini belirtti.

Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılmasını öngören yasanın TBMM’den geçtiğini hatırlattı.

Çalışan emeklilerin bu maddeden muaf olduğunu belirten Gürer, muaf tutulan gruplar arasında odaya kayıtlı çiftçilerin de bulunduğunu söyledi. Gürer, “Odaya kayıtlı birçok çiftçi istifa etmeye başladı. Odadan çıktıklarında bu ikramiyeyi alabileceklerini düşünüyorlar. Ancak kanun çıktıktan sonra yapılan istifalar geçerli değil. Çiftçiler 5 bin lira ikramiyeden muaf olacak. Çalışan emekliler 5 bin lira ikramiyeden muaf olacak.” “Ve ek bir kanunla çiftçilerin de bu haktan faydalanması gerekiyor.” söz konusu.

İklim değişikliğinden her yıl bir ürünün olumsuz etkilendiğini belirten Gürer, bu yıl fasulye ve soğan üretiminde sorunlar yaşandığını, üreticinin kar edemediğini, tüketicinin ise yüksek fiyatlar ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu