Sağlık

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’a Meslektaşından Ağır Eleştiri!

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın’ın katıldığı toplantıda ‘siyasi olmayan birlik’ olmadığını açıkça belirterek, ‘Gelir adaleti çiğnense de prim vermeyin’ dedi. küçük öfkeler, Başkan’a ihanet mi edelim? ?” yaptığı açıklamaları Bilim Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) değerlendirdi. Demircan, ‘Türkiye’de sendikacılıkta siyasetsiz olur mu?’ sorumuzu yanıtladı.

Memur-Sen Genel Lideri Yalçın’ın sözlerini değerlendiren Demokratik Sağlık-Sen Genel Lideri Demircan, “Siyasetsiz siyasi birlik olmak Demokratik Sağlık-Sen’in kuruluş ilkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Sendikalar insanların oy tercihlerine müdahale edemez” dedi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci Örnek verdi ve “Bir meslektaşımız daha milletvekili adayı oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın gitmiş olsaydı milletvekili adayı olurdu ve siyasetini gönül rahatlığıyla yapardı” dedi.

Memur-Sen Birliği Genel Başkanı’nın Sözleri Tepki Aldı

Türkiye yaklaşan seçimler nedeniyle yoğun bir gün yaşarken, herhangi bir siyasi partiden aday olmayan, siyasi kimliği olmayan ya da var olmadığı varsayılan kişilerin açıklamaları da kamuoyunda yankılanıyor. Bu isimlerden biri de Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dı. Yalçın’ın Konya’da katıldığı bir toplantıda söylediği gibi, “Fanteziye, maceraya, seyahate yelken açmak gibi saçmalıklara girmiyoruz. Çünkü başkalarının kurduğu cümlenin farkındayız. Bir sendikacı olarak, bir kamu görevlisi olarak, genel başkanınız olarak bakın, yarın küçük küskünlüklerin, küçük öfkelerin girdabına kapılmayalım, evet deyip de ah ahah demeyelim yarın. Şimdi Başkan’a ihanet mi edelim?” ‘politik olmayan sendikacılık’ anlayışının çöküşünün kanıtı olarak yorumlandı. Yalçın, “Hiç diz çökmemiş bir abi olarak söylüyorum. Küçük bir öfkeyle yanlış kararlar almayın.” İktidar partisi AKP’ye ve AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verme talebi ‘tarafsız sendikacılık’ konusunu gündeme getirdi.

Memuru Hayal kırıklığına uğrattın!

BSHA Memur-Sen Genel Lideri Ali Yalçın’ın açıklamaları, mevkidaşı Demokratik Sağlık-Sen Genel Lideri Togan Demircan tarafından değerlendirildi. Orgeneral Demircan, Yalçın’ın “küçük öfke”, “ihanet” vurgusu ve gelir eşitsizliği kötüleşirken Erdoğan’a oy verme isteği hakkında değerli değerlendirmelerde bulundu. Togan Demircan, “Öncelikle Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın ‘küçük bir öfke’ diyerek bir siyasi partiye oy verme talebiyle ilgili şunları söylemeliyim. İnsanlarda neden öfke ve kırgınlık vardır? Bunu düşünmeliler. Memur maaşlarına zam döneminde hükümetle masaya oturdular ve yüzde 3’ten yüzde 4’e kadar artışa imza attılar. Ondan sonra Cumhurbaşkanımızın yanına gittiler ve ‘6. Devlet memurları, Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nden memnun. Sana teşekkür ediyorlar.” Aksine, memurlar toplu sözleşmeden memnun kalmadılar ve büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Memura değil, kendi rahatları için teşekkür ettiler. Hükümetle 6. Tur Toplu İş Sözleşmesi’nde yaşananları hatırlayalım. Yetkili sendika gönüllü olarak zamdan vazgeçti ve yüzde 1 barajına tamam dedi. Peki bugün durum nedir? Memur aç, memur geçimini sağlayamıyor, memur borcunu borçla kapatıyor! Kredi borçları boğazına kadar batmış durumda. Birileri siyaset yapacaksa bir siyasi parti çatısı altında siyaset yapsın. Siyasi parti tercihlerinden dolayı insanlar baskı altına alınamaz. Siz parti sözcüsü değilsiniz, bir sendikanın genel başkanısınız. O dönemde istifa edip siyasete girseydiniz!” söz konusu.

Kim İhanet Etti?

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Demircan, Yalçın’ın ‘ihanet’ sözüne şöyle yanıt verdi: “Yetkili konfederasyon ve birliğin genel başkanı olarak; Bu insanların memurlara, emeklilere, dul ve yetimlere ve onların çocuklarına ihanet edip etmedikleri konusunda rahatlar mı gerçekten merak ediyorum. Gelir eşitsizliği kırılsa bile bir siyasi partiye oy vermek istiyor. Ayrımcılık yapan sendikacıların kendileri, sendikaların ortasındaki adaletsizliğe bir takım argümanlar ekliyorlar; Yüzde 1, yüzde 2 barajlarının yapılması için kanun, yönetmelik çıkarılmasının önünü açanlar, bunun için çaba sarf edenler yine onlar. Ülkemizde kamu çalışanları arasında bir gelir eşitsizliği varsa, oturup şapka çıkarması gereken yine onlardır. Soruyoruz, bu gelir eşitsizliği neden var?

Memurun Gerçek Sıkıntıları Düşünülmüyor!

Memur-Sen Genel Lideri Yalçın’ın hükümetle oturduğu toplu sözleşme masasında memurun asıl gündeminin konuşulmadığını belirten Togan Demircan, yetkili sendika olmanın gereklerinin yerine getirilmediğini ve memurun kovuşturmaya mahkum edildiğini söyledi. açlığın ve yoksulluğun sonu. Demircan açıklamalarına şöyle devam etti: “Yetkili sendika olan onlar toplu sözleşme masasında; Dayanışma ücretinden, masanın düzeninden, masadaki diğer konfederasyonlardan bahsetmek yerine, memurların ekonomik ve özlük haklarından, gerçek sorunlarından konuşsalardı, belki bugün memurlara maaş ödenmesine gerek kalmazdı 3- Açlık sınırının üstünde ve yoksulluk sınırının altında 5 kuruş. Eşit işe eşit ücret dediler, lafta kaldı. Nasıl uygulanacak? Uygulanmadı. Burada soruyoruz, bu çalışma ne oldu?”

İstifa edip siyasete girseydi!

AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’a açıktan oy vermek isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın geçtiğimiz yıllarda oy vermek istediği parti hakkında farklı düşüncelere sahip olduğunu söyleyen Demircan, “Yalçın’ın önceki açıklamalarına bakmamız gerekiyor. . Anılarımızda kalan açıklamalar var. ‘Memur-Sen kalırsın Ak Parti gider’ dediği zamanlar oldu. Bugün bir siyasi partiye oy vermek isteyenler o siyasi partiye değil kendilerine oy vermek istiyor. Nisan ayı ortasında kamu görevi yapan ve siyasete girmek isteyenler istifa ederek milletvekili adayı oldular. Bir meslektaşımız daha milletvekili adayı oldu. Bu arkadaş da gitseydi, milletvekili adayı olsaydı, siyasetini gönül rahatlığıyla yapsaydı” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

luleburgazajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu