Sağlık

Türk Oftalmoloji Derneği’nin mobil göz muayene aracı Hatay’da

Türk Oftalmoloji Derneği’nin deprem bölgesinde hizmet vermek amacıyla hazırladığı gezici göz muayene aracı, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesine kurulan sahra hastanesinde göz hastalarının tedavisine başladı.

Türkiye’de göz hekimlerini temsil eden tek dernek olan Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. bağış ve desteklerle araç sayısını artırarak. prof. Ziya Kapran depremzedeleri hem geminin gezici muayene aracında hem de sahra hastanesinde muayene etti.

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Başkanı  prof. Dr. Ziya Kapran, 11 ilimizi etkileyen depremin ardından ilk günden itibaren afet bölgesinde güçlendirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne konteyner temin edildiğini, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ise malzeme takviyesi yapıldığını paylaştı. TOD, İstanbul ve Adana’da tahliye edilen Cerrahpaşa ve Balcalı Hastanelerinde görev yapan asistan ve uzman doktorlar başta olmak üzere depremden etkilenen tüm göz doktorlarının eğitimlerine devam etmeleri için destek olduklarını söyledi.

 

Gönüllü göz doktorları görev yapacak

prof. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sahra Hastanesi bahçesinde hizmet verecek olan gezici göz muayene istasyonunda 4 ayrı muayene cihazı bulunduğunu belirten Dr. Ziya Kapran, “Dernek üye arkadaşlarım uzunca bir liste hazırladılar. teklif verenlerin Burada çalışmak isteyen herkese teşekkür ederiz. Arkadaşlarımız araçta bir hafta görev yaptıktan sonra görevi yeni ekibe teslim edecekler. TOD olarak amacımız kronik göz hastalığı olanlara, muayene tarihini geçmiş göz tansiyonu olanlara, görme kaybına neden olacak hastalıkların tanı ve tedavisine yardımcı olmaktır.”

Mobil göz muayene aracının sahada uygunluğundan sorumlu olmak Türk Oftalmoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kıvanç Güngör Öte yandan depremzedelerin gözlüklerini, göz ilaçlarını ve kontakt lenslerini enkazın altında bıraktıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Deprem mağdurlarına ihtiyaç duyan göz muayenesi yaptırmak için aracımızı hızla tam teşekküllü hazırladık. . Dileğimiz ve amacımız derneğimize yapılacak bağışlarla bu araçların sayısını artırmak ve diğer illerde de hizmet vermelerini sağlamaktır. Bu nedenle derneğimiz sanayi firmaları, dernek üyeleri, doktor meslektaşları ve vatandaşlardan gelen bağışları koşulsuz bağış olarak kabul etmektedir. Bayrampaşa Göz Nurunu Koruma Vakfı Hastanesi araç gereçlerimizi temin etti, teşekkür ederiz. Hep bir arada dayanışma içinde, sıkıntılarımızı bir nebze olsun hafifletmek için birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”

prof. Dr. Kıvanç Güngör,TOD gezici göz muayene aracına Sağlık Bakanlığı’ndan onay verildiğini kaydeden Bakan, gezici göz muayene aracının tremor bölgesindeki diğer illeri de ziyaret edeceğini, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve sağlık bakanlığına duyuru yaparak hasta kabul edeceklerini sözlerine ekledi. zaman çizelgesi belli olduğunda halka açık.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu