Sağlık

Sanrılar, Hafıza Kaybı ve Beyin Küçülmesi: Aşırı Alkol Tüketimi Beyindeki Hayati Beyaz Maddeyi Azaltır!

Genel olarak toplumda en çok tüketilen maddelerden biri olan alkolün birçok atığı bulunmaktadır. Aşırı alkol tüketimi fiziksel bağımlılığın yanı sıra birçok ruhsal bozukluğa da neden olur. Bilimsel araştırmalar, aşırı alkol tüketiminin beyindeki hayati derecede değerli olan beyaz cevheri azalttığını göstermiştir. Detaylara git…?

Kaynak:https://www.recoveryranch.com/addicti…

Alkolün dostumuz olmadığı konusunda hemfikiriz. Ruhsal, fiziksel ve daha birçok yönden bize zarar veren alkol; birçok bilimsel çalışmanın konusu.

Kalp hastalıklarından böbrek hastalıklarına kadar pek çok hastalığa neden olan alkolün vücut üzerinde olumsuz etkileri olabiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalar, çok fazla alkol almanın beyindeki hayati önem taşıyan beyaz maddeye zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Peki nedir bu beyaz madde?

Beyaz maddeyi beyindeki tellere benzetebiliriz. Beynin ana sınır hücreleri olarak bilinen nöronlar ve gri madde, düzgün çalışması için beyaz maddeye ihtiyaç duyar. Beyaz cevher, gri alandaki hücreleri birbirine bağlar ve vücuda gönderilen sinyallerin temelini korumaya yardımcı olur.

Peki alkol tüketimi beyindeki bu hayati öğeye nasıl zarar veriyor?

Alkolizm, yoğun alkol tüketimi ile başlayan uzun soluklu bir sürecin sonucudur. Diğer etkilerinin yanı sıra alkol, beynin genellikle zevk merkezi olarak adlandırılan bölümünde haz duygusunu tetikler.

Beyindeki haz merkezi nasıl harekete geçer?

Aslında bazı insanların maddeyi neden bu kadar yüksek miktarlarda tükettiklerini açıklamaya yardımcı olan da bu zevk duygusudur. Zevk merkezi tekrar tekrar yoğun bir şekilde alkole maruz kaldığında, bu bölge kimyasal bir dönüşüme uğrar ve alkole bağımlı hale gelir.

Fiziksel bağımlılık, alkolizm kavramıyla da örtüşmektedir.

Alkolizmden etkilenen insanlar, alkol alımını sınırlama yeteneğini kaybeder, yüksek düzeyde alkol alımına bağımlıdır ve yeterince alkol tüketmemenin yol açacağı semptomlardan muzdariptir. Alkolizm sonraki süreçler üzerinde dolaylı veya doğrudan bir etkiye sahip olabilir.

Semptomlar kan dondurucu!

Bu belirtilerin en bilinenleri mantık becerilerinde bozulma, hafızada bozulma, beyinde küçülme ve merkezi sınır sisteminde (beyin ve omurilik) fonksiyonel etkinlik kaybıdır.

Beslenme sorunları önce gelir!

B1 vitamini ile ilgili beslenme sorunları, sınır hücre hasarı, amnezi, bozulmuş vücut stabilitesi ve Wernicke-Korsakoff sendromu olarak bilinen sanrısal niyetin önemli ve potansiyel olarak ölümcül bir kombinasyonunun başlangıcını içeren etkilere sahip olabilir.

haberhavza.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu